Az év 2. legjobban várt sci-fije? Itt Az Alkotó előzetese a Zsivány Egyes rendezőjétől

Vajon sikerül-e a sci-fi csodagyereknek, Gareth Edwardsnak egy újabb nagy dobás?

A Szörnyek című komor sci-fi drámával a rendező lenyűgöző és egyedi debütálást produkált, és azonnal fel is vették nagy blockbusterekhez - a 2014-es Godzilla újjáélesztése és a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet is meggyőző volt. Az Alkotóval Edwards ismét vizuálisan lenyűgöző sci-fit készített, de ezúttal nem egy franchise-sorozatból, hanem saját ötlete - és saját forgatókönyve - alapján.

Vajon a tartalom visszanyúlik a Szörnyek gyökereihez, amelyhez Gareth Edwards írta a forgatókönyvet is, és amely ügyesen ötvözte az erős sci-fi történetet a társadalomkritikus felhangokkal és egy meggyőző szerelmi történettel? Mindenesetre az elvárások nagyok - és bár Az Alkotó első trailere akció és felszereltség tekintetében tényleg ütős, úgy tűnik, a robbanások mögött ezúttal is okos történet húzódik.

És egy olyan sztori, ami nem is lehetne aktuálisabb a ChatGPT és társai körüli M.I. hype idején. 

A Tenet sztárja, John David Washington játssza Joshuát, a különleges erők megrögzött volt ügynökét, aki fontos feladatot kap egy apokaliptikus jövőben. Miközben elkeseredett háború dúl az emberek és a mesterséges intelligenciával felszerelt gépek között, Joshua valójában csak békében szeretné meggyászolni feleségét (Gemma Chan az Örökkévalókból), aki látszólag nyomtalanul eltűnt. De aztán szükség van a képességeire...

Meg kell találnia az Alkotót, a fejlett mesterséges intelligencia kifejlesztése mögött álló zseniális elmét, és meg kell ölnie. Az Alkotó állítólag egy titokzatos fegyvert hozott létre, amely véget vethet a háborúnak, de az egész emberiséget is eltörölheti. Joshuának és csapatának mélyen a mesterséges intelligenciák által uralt terület szívébe kell merészkedniük - és ott találja meg a fegyvert is, amelyet el kell pusztítania. Amire nem számított: A fegyver egy gyermek alakú mesterséges intelligencia.

A film 2023. szeptember 28-án kerül a mozikba, és egy forró sci-fi őszt ígér.

62 Az Alkotó  (2023)

akció | dráma | kaland | romantikus | sci-fi

Egy háborús konfliktus közepette, amelyben az emberiség a mesterséges intelligencia erői ellen harcol, Joshuát (Washington), a különleges erők tapasztalt volt ügynökét az... több»