Az HBO Max csökkenti a költségeket - és a cigarettát is.

A filmrajongók által a közösségi médiában kiszúrt bizarr lépés keretében az HBO Max cenzúrázza a cigarettát bizonyos ikonikus filmplakátokról, amelyeket a streaming-oldalán mutat be.

A dühös filmrajongók a Twitteren fedezték fel az HBO Max csatornáin a hiányzó cigarettákat, amelyeket úgy tűnik, hogy Robert Altman McCabe és Mrs. Miller, valamint Roy Bean bíró élete és kora ikonikus filmjeinek plakátjairól töröltek ki.

A photoshopolt plakátokon a sztárok, Warren Beatty és Paul Newman már nem cigarettát tartanak az ujjaik között, hanem - bizarr módon - felemelt ujjakkal pózolnak, és a távolba bámulnak.

Az egyik ingerült mozirajongó a twitteren szidta a streamingszolgáltatást, amely olyan slágerekről ismert, mint a Trónok harca, annak előzménye, a Trónok harca - Sárkányok háza és az Utódlás:

"Tilos a dohányzás! Twitter-felhasználók jelentették, hogy az HBO Max eltávolította Warren Beatty és Paul Newman szivarjait a honlapon használt filmplakát-képekről!"

A módosított plakátokról egy előtte-utána fotót is mellékeltek, ami felháborodott válaszok tömkelegét vonta maga után.

"Hahaha teljesen nevetséges. Figyelembe véve, hogy az anyavállalatuk, a WB/Discovery munkatársainak 90 százaléka szívja és szippantja a kokaint az asztalánál" - tweetelte az egyik felhasználó.

"Milyen nevetséges" - írta egy másik felhasználó - "Annyira örülök, hogy egy fillért sem adok az HBOMaxnak".

Az HBO Max nem kommentálta, hogy miért változtatták meg a képeket.

A hírt néhány médium is átvette, köztük a New York-i Vulture oldal, amely megjegyezte, hogy Michelle Reis karakteréből is kivágták a cigarettát a Wong Kar-Wai Bukott angyalkák című filmjének promóciós képén, valamint Kirk Douglas karakteréből a Volt egyszer egy gazember plakátján. A Vulture cikk szerzője, Eric Vilas-Boas tweetelte ki a Douglas-plakát előtti és utáni képeit: "Annyira bizarr, ha egyszer meglátod ezeket egymás mellett..." - írta.

Bár nehéz megmondani, hogy a cenzúrázott cigaretták egy nagyobb, egészséggel kapcsolatos nyomulás részei-e, a szolgáltatáson még mindig van egy rakás olyan plakát, amelyeken szerepel a dohányzás, és eddig érintetlenek maradtak.

Ezek közé tartozik többek között a The Nitwits, Cinikus hekus, Az utolsó szolgálat, Az ember, aki túl sokat tudott  és A maffia szentjei.

Az HBO Max új anyavállalatának, a Warner Bros. Discovery-nek a vezetői már javában végzik a változtatásokat, miközben azon dolgoznak, hogy az HBO Max streaming szolgáltatást egyesítsék a Discovery+ szolgáltatással, amely a TLC, a Food Network és az Animal Planet otthona.

Azon is dolgoznak, hogy 2024-ig 3 milliárd dollárnyi költséget lefaragjanak - ezt az ígéretet David Zaslav vezérigazgató tette a befektetőknek, miután a Discovery és a Warner Media közötti 43 milliárd dolláros megafúzió az év elején lezárult.

A vállalat idén nyáron nekilátott a munkának: adóleírás miatt törölték a Batgirlt, több tucatnyi címet húztak meg és bocsátottak áruba, 200 epizódot távolítottak el a Sesame Street sorozatból, miközben egy sor elbocsátást hajtottak végre.