Batman vs Halálos iramban: Egy új tanulmány váratlan irányból elemezte a blockbustereket

A közel egy évig tartó lezárások után a moziszakma sebességbe kapcsolt. A nyár számos izgalmas megjelenést tartogat, de ha már a sebességről beszélünk, úgy érdemes megemlítenünk egy frissen megjelent tanulmányt, amely a közelmúltban látott napvilágot, és amely egy igencsak izgalmas szempontot vizsgált a hollywoodi filmek kapcsán.

A Bristol Street Motors nemrégiben ugyanis egy friss tanulmányt tett közzé, amelyben az elmúlt évek sikerfilmjeiben látható leggyorsabb autótit publikálta. Olyan produkció kerültek górcső alá, mint a Halálos iramban franchise, a Nolan-féle Batman trilógia, a Bad boys, A szállító, az Elrabolva, a Crank, a Die Hard és a James Bond filmek.

A tanulmányban többek között az autók végsebességét és gyorsulását vették figyelembe, így bebizonyosodott, hogy a leggyorsabb kocsival Batman rendelkezik, amely 260 km/h sebességre képes. A dobogó második helyén egy hajszállal csupán a Bad Boys végzett 259 km/h sebességgel, a harmadik helyezett pedig A szállító lett 246 km/h sebességgel.

A Halálos iramban a maga a maga 233 km/h eredményével az ötödik helyezést zsebelhette be, hiszen a filmszériát végül a Transformers előzte be 244 km/h végeredménnyel. Szépítésre még mindig van lehetőség, hiszen a jövő év elején forog a Halálos iramban 10, amelyben okkal számíthatunk meglepetésekre.