Bejött a Balhé a Netflixen? Akkor ezt a 6 sorozatot is érdemes lenne nézned

A Netflix Balhé című vígjáték-dráma sorozata Steven Yeun (The Walking Dead) és Ali Wong (Szeretettel, Victor) főszereplésével készült, akik egy közúti incidens után viszályba keverednek.

Mivel mindkettőjüket a bosszúvágy emészti, Danny és Amy viszálya drasztikus következményekkel jár az életükre nézve. A sorozatot Lee Sung Jin készítette, és új kulturális színezetet ad a klasszikus televíziós rivalizálás trópusának.

Ha élvezted, ahogy Danny és Amy megkeserítik egymás életét, akkor biztosan több ilyen streaming lehetőséget is keresel. Ebben az esetben engedd meg, hogy megosszuk veled a legjobb tippjeinket! A legtöbb hasonló sorozatot, eléred a Netflixen, az Amazon Prime-on, az HBO Go-n vagy épp a Hulun!

#6

akció | dráma | sportfilm | vígjáték

Netflix

Az 1984-es All Valley Karate Tournament után harminc évvel Johnny Lawrence újranyitja a Cobra Kai dojo-t, ami újból feltüzeli riválisát, Daniel LaRussot. több»

A Josh Heald, Jon Hurwitz és Hayden Schlossberg által készített Cobra Kai egy harcművészeti vígjáték-dráma sorozat, amelyben Ralph Macchio és William Zabka ismét eljátsszák a Karate Kölyök franchise-ból ismert szerepüket. A sorozat a modern korban játszódik, és Johnny Lawrence-t követi, aki újraindítja a Cobra kai doo-t, annak reményében, hogy az élete újra a régi kerékvágásba kerül. Johnny újraéleszti évtizedes rivalizálását Daniel LaRussóval is. Annak ellenére, hogy a sorozatnak nagyon egyszerű az alapfeltevése, önismereti hangvétele hihetetlen magasságokba emeli az érzelmi drámát és a komédiát. Akárcsak Danny a Balhéból, Johhny is egy ezermester, aki a megélhetésért küzd. A sorozat Los Angelesben játszódik, és az ázsiai-amerikai kultúra hatásait is beemeli. Ráadásul a LaRusso vs. Lawrence vitathatatlanul a legjobb rivalizálás a televízióban, mivel mindkét karakter folyamatosan beleavatkozik egymás életébe, hogy fölénybe kerüljön. A főszereplők közötti morálisan összetett konfliktus a Balhé alapstruktúrájára emlékeztet, bár némi vagány, magasröptű karate-akcióval.
#5

83 Barry  (2018)

(5) (6)

dráma | krimi | vígjáték

HBO Max

Az HBO saját gyártású sorozatának középpontjában az olcsó bérgyilkosságokból élő ex-tengerészgyalogos áll. Ám Barry magányos és elégedetlen az életével. Amikor... több»

A Barry című sötét komédiasorozat Alec Berg és Bill Hader agyszüleménye. Hader alakítja Barry Berkmant/Barry Blockot, egy volt amerikai tengerészgyalogosból lett bérgyilkost, aki maga mögött hagyja a bűnözői életet, hogy színészi karriert futhasson be. Azonban bonyolult kapcsolat alakul ki a különc trénerével, Gene Cousineau-val. A sorozat a Balhéhoz hasonlóan a kaliforniai Los Angelesben játszódik, ami a két sorozatnak hasonló vizuális esztétikát kölcsönöz. Ráadásul a narratíva előrehaladtával Barry és Gene kapcsolata egyre kuszábbá válik, és rávilágít arra, hogy bizonytalanságuk kivetül a körülöttük lévő világra. Hasonlóképpen, Barry depresszióval folytatott küzdelmében a Balhé Danny-je is osztozik, mivel mindkét főszereplő küzd azért, hogy teljes életet éljen.
#4

75 Esküvői szezon  (2022)

(2)

akció | kaland | vígjáték

Disney+

Katie-vel az esküvője napján találkozunk, új férje és családja minden tagjának holttestével körülvéve. A rendőrség szerint Katie szeretője, Stefan tette. Stefan szerint Katie... több»

Oliver Lyttelton által készített akció-vígjátéksorozat, amely egy Stefan nevű fiatalember körül forog. A sorozatban Stefan találkozik és beleszeret a rejtélyes Katie McConnellbe. Amikor azonban Katie esküvőjének napján meggyilkolják az apósát, a gyanú Stefanra mutat. A Balhé Dannyjéhez és Amyhez hasonlóan Stefan és Katie kapcsolata is rendhagyó, mivel akaratlanul is belekeverednek egymás életébe. A sorozat azonban Stefan és Katie kapcsolatának romantikus aspektusát tárja fel, ami megkülönbözteti a Balhé előzményeitől. Ennek ellenére mindkét karaktercsoport között hasonló bizalmatlanság uralkodik.
#3

87 Megszállottak viadala  (2018)

(12) (3)

akció | dráma | kaland | thriller

HBO Max

Eve (Sandra Oh) elégedetlen az életével, úgy érzi, sokkal többre hivatott, mint hogy egy irodában ücsörögjön; kém szeretne lenni. Végre eljön az ő ideje is, amikor azt a... több»

Az eredeti címén 'Killing Eve' néven futó sztori egy brit kémthriller televíziós sorozat, amelyet Phoebe Waller-Bridge készített. A sorozat Luke Jennings 'Villanelle' című regénysorozatán alapul, és Sandra Oh játssza a főszerepet, mint Eve Polastri, az MI5 elemzője. Miután találkozik a hírhedt bérgyilkossal, Oksana Astankovával/Villanelle-lel (Jodie Comer), Eve és Villanelle egy eszes játékba keveredik, amelyben megpróbálják egymást felülmúlni. Az egymás iránti megszállottságuk azonban hamarosan felemészti az életüket, hasonlóan Danny és Amy, a Balhé című sorozatban szerzett tapasztalataihoz. A kémkedési környezet nagy tétet ad a két karakter rivalizálása körül forgó klasszikus alaphelyzetnek. A Megszállottak viadala esetében azonban a nézők szemtanúi lehetnek annak, ahogy két erős nő egymásnak feszül, és kapcsolatuk váratlan módon fejlődik.
#2

romantikus

Netflix

Egy ügyvédnek, aki megveti a férfiakkal szembeni vereséget, és egy A-listás színésznek, aki bizalmatlan a nőkkel szemben, a szerelem semmit sem jelent - egészen addig, amíg nem... több»

A dél-koreai romantikus-komikus televíziós sorozat Kim Jung-Kwon rendezésében, Kim Ok-vin, Teo Yoo, Kim Ji-hoon és Go Won-hee főszereplésével készült. A film Yeo Mi-ran, egy szórakoztatóipari ügyvédi iroda új ügyvédje és Nam Kang-ho, a cég által képviselt egyik legjobb színész bonyolult kapcsolatát követi nyomon. Míg Yeo utál veszíteni a férfiakkal szemben, Nam minden nővel szemben bizalmatlan, ami ahhoz vezet, hogy a duó állandóan veszekszik, és megtalálja a módját, hogy megkeserítse egymás életét. Ezért a sorozat narratívájának alapvázlata hasonlít a Balhéra. Ráadásul a sorozat a koreai kultúrában merül el, és új lendületet ad a háborúzó nemek alműfajának.
#1

100 Dolgozó anyák  (2017)

(5)

vígjáték

Netflix

A Dolgozó anyák című sorozatban négy nő életét követhetjük figyelemmel, a mindennapi harcaikat a karrierjük, a magánéletük és a családjuk tekintetében. Miközben az élet... több»

A kanadai televíziós sitcomot Catherine Reitman készítette. A sorozatban Reitman Dani Kind, Juno Rinaldi, Jessalyn Wanlim és Enuka Okuma játszák a főszerepeket. A sorozat harmincas dolgozó anyák egy csoportját követi, akik életük különböző aspektusaival zsonglőrködnek. A nők egyensúlyt teremtenek a munkájuk és a családi élet között, miközben megpróbálják felfedezni valódi önmagukat. A vidám és szívhez szóló sorozat a mai Toronto multikulturális hátterében játszódik, így szellemileg a Balhéhoz hasonló. Ha élvezted Amy küzdelmét a magánélet és a szakmai élet egyensúlyának megteremtéséért a Balhéban, akkor a Dolgozó anyák Kate Fosterével és barátaival is jól fogod érezni magad.