Maya Hawke vezeti a Netflix Bosszúra készen című sötét vígjátékát Camila Mendes oldalán, amely a népszerű középiskolás Dreáról (Mendes) szól, aki egy nagyon nyilvános szexting-botrányt követően bosszút akar állni volt barátján (Austin Abrams az Eufória című sorozatból).

Eleanor, akit Hawke alakít, és akinek szintén van egy elszámolnivalója egy pletykával kapcsolatban, miszerint megpróbált "lefogni" egy másik osztálytársat, és megcsókolni őt.

"Tudom, milyen érzés, amikor valaki, akiről azt hitted, hogy megbízhatsz benne, átver." - mondja Hawke a  cukorkaszínű trailerben. A célpontjáról hozzáteszi: "A földig akarom égetni".

A Jennifer Kaytin Robinson által írt és rendezett Bosszúra készen egy "felforgatott hitchcocki sötét komédiaként van feltüntetve, a legfélelmetesebb főszereplőkkel: tinilányokkal". 

Drea és Eleanor a Glenn Close Végzetes vonzerő című filmben Glenn Close karakterét idéző "Glenn-ergiát" kanalizálják, és elindulnak, hogy egyenként felelősségre vonják társaikat. 

A film főszereplői Sophie Turner, Rish Shah, Talia Ryder, Jonathan Daviss és Alisha Boe.

Robinson író-rendező az Elle-nek elmondta, hogy a szereplőgárda a "fiatal hollywoodi bosszúállókból" áll, akiket a forgatáson "The Revengers"-nek neveztek el, mivel a "tini királyi család" státuszuk miatt vírustévés sztárok. Robinson a forgatást Atlantába is áthelyezte, hogy Hawke Stranger Things című sorozatának időbeosztásához igazítsák, és Celeste Ballard társszerzővel újraírta a forgatókönyvet, hogy a film Miamiban játszódjon.

"Mayának kellett lennie" - mondta Robinson - "Annyira tökéletes volt, hogy törvényszerűen áthelyeztük a produkciót, mert ha a Stranger Things után Mayára vártunk volna, elveszítettük volna Camit [Mendes]. És ha Cami L.A.-ben lett volna, Maya nem lett volna meg. Úgy voltam vele, hogy "Nem, mindkettőjüknek ott kell lennie. Így hát hat héttel a forgatás előtt átköltöztettük az egész filmet."

Hawke legközelebb Wes Anderson Asteroid City és Bradley Cooper Maestro című zenei életrajzi filmjében, valamint a The Kill Room című akcióthrillerben játszik anyja, Uma Thurman és Samuel L. Jackson oldalán.

A Riverdale színésznője, Mendes eközben a Rudy Manusco által írt és rendezett Música című készülő filmet vezeti, és az American Sole című filmben játszik Bad Bunny és O'Shea Jackson Jr. mellett.

A Bosszúra készen mától látható a Netflixen.

vígjáték

Drea és Eleanor megegyeznek abban, hogy elintézik egymás zaklatóit, akik pokollá teszik mindennapjaikat. több»