BRÉKING: Kiszivárogtak a Marvel 4. fázisának tervei, jöhetnek a Sötét Bosszúállók?A kép forrása: Polygon

Az újonnan napvilágra került információk betekintést adnak a Marvel következő tíz éves terveibe. 

A The Independent számolt be elsőként "Roger Wardell" szivárogtatásáról, és bár az ilyet mindig érdemes fenntartásokkal kezelni, az illető komoly bizalmat élvez, mióta tavaly decemberben gyakorlatilag a   Bosszúállók: Végjáték  cselekményének összes fontosabb fordulatát leleplezte. 

Wardell ezúttal a Marvel moziverzumának negyedik fázisáról osztott meg információkat, melyek alapján komoly változásokra számíthatunk a stúdiótól. Legfőképp abban, hogy a Marvel ezentúl inkább a kisebb, személyes történetekre fókuszál majd ahelyett, hogy tíz év alatt ismét felépítsen egy mindenkinél nagyobb főgonoszt, mint Thanos esetében, valamint a jövőben egyértelmű válaszfal lesz a földi és a más bolygókról származó karakterek és történetei között. Ha hihetünk Wardell szavainak, a következő nagy földi nemezis Norman Osborn lesz, aki a  Pókember – Idegenben  című filmben mutatkozik majd be. 

A forrás néhány egyértelmű dologra is rávilágított, melyekről vagy eddig is tudtunk, vagy sejtettük (bár a legtöbb esetben a hivatalos bejelentésre még nem került sor), beleértve a  Fekete Özvegy,  a  The Eternals, a  Fekete Párduc 2, a  Shang-Chi   a Doctor Strange az őrület multiverzumában, a Nova és  A galaxis őrzői 3  című filmeket. Ezen kívül tervben van még egy új Thor mozi, a Hangya 3 és természetesen  Marvel Kapitány  története is folytatást fog kapni. Amik viszont ezeknél is érdekesebbek, azok a New Avengers (Új Bosszúállók), a Young Avengers (Fiatal Bosszúállók) és a Dark Avengers (Sötét Bosszúállók) filmek, melyekről ugyan nem osztott meg további információkat, de más forrásból korábban még nem hallhattunk a Marvel ezen terveiről. 

Az iménti felsorolás egy további új címet is tartalmaz, Novát, melynek főszereplője az intergalaktikus rendőrség, a Nova Corps egy tagja, akinek a története a képregényekben szorosan kapcsolódik A galaxis őrzőiéhez, Marvel Kapitányhoz és Thorhoz. 

A kiszivárgott információk alapján a Fekete Özvegy filmben szerepet kapott  Florence Pugh, akit Yelena Belova szerepében láthatunk majd, és aki Scarlett Johanssontól veszi át Fekete Özvegy szerepét, míg a Trónok harca sztárját,  Richard Maddent a The Eternalsban láthatjuk Ikarisként.

Hogy a fenti értesülésből mennyi igaz, az hamarosan kiderül, ugyanis hamarosan kezdődik a San Diegó-i Comic Con, ahol a tervel szerint a Marvel vezére,  Kevin Feige  prezentálni fogja a stúdió tíz éves terveit. Kíváncsian várjuk!