BRÉKING: Oscar-díjas rendező a 25. Bond-film élén

A közelmúltban igen megélénkültek a 25. Bond-film körüli pletykák, számos rendező neve merült fel, de végre hivatalossá vált a direktor személye.

A Skyfall és a 007 Spectre: A Fantom visszatér után Sam Mendes felállt a rendezői székből, valószínűleg részben a producerek nyomására is, akik friss, a korábbiaktól eltérő személetmódú direktort szerettek volna a franchise élére. Mások mellett felmerült Christopher Nolan (Csillagok között, A sötét lovag-trilógia) és Denis Villeneuve (Szárnyas fejvadász 2049 ) is, most azonban úgy tűnik, a véget nem érőnek keresés mégis a végéhez érkezett.

A legfrissebb hírek szerint ugyanis a  Gettómilliomos Oscar-díjas rendezője, Danny Boyle leszerződött a 25. Bond-film rendezői székére. Boyle az FX új sorozatának, a Bizalom speciális vetítésének kapcsán adott interjút a Metronak, melyben elmondta: "Jelenleg a (25. Bond) forgatókönyvön dolgozunk. És minden ezek múlik. De előtte még Richard Curtis-szkrip van terítéken. Bízunk benne, hogy 6-7 héten belül elkezdődhet a forgatás. És akkor év végén belevághatunk a Bondba."

Az említett Richard Curtis forgatókönyv egy muscial vígjáték, amit a sajtóban már most a következő díjszezon egyik nagy esélyeseként emlegetnek. Az mindenesetre nem túl gyakori, hogy a rendező egy éven belül két filmet is leforgasson, különösen, ha az egyik egy nagyköltségvetésű sikervárományos produkció.

"A forgatókönyvíróval, John Hodge-dzsal (Transz, Trainspotting) van egy ötletünk, John éppen írja a szkriptet. Minden azon múlik, hogy sikerül a dolog. De butaság lenne tőlem ennél több részletben belemenni" - tette hozzá.

Mindeközben az sem titok, hogy Daniel Craig és a producerek abban bíztak, hogy hamarabb megkezdődhet a forgatás, de Boyle kedvéért úgy tűnik, hajlandóak voltak lemondani a terveikről.

Arról, hogy mikor kerülhet a mozikba a 007 Nincs idő meghalni, egyelőre nincsenek információk, de ha tippelnünk kéne, 2020 előtt aligha számíthatunk rá.