2019.10.12   szerző: hp   hozzászólások: 0

Ma ünnepli 51. születésnapját Farkas/Rozsomák ikonikus megformálója, Hugh Jackman, melynek kapcsán galériás összeállításunkban filmenként egy fotóval végigvettük a sztár karrierjének legfontosabb állomásait.

Egy karrier képekben: Hugh Jackman, Hollywood úriembere (galéria)

Bár eredetileg újságíró szakon végzett, végül mégis a színész irányába terelte az élet Hugh Jackman, rajongóik millióinak legnagyobb örömére. Néhány kisebb szerepet követően az 1999-es Erskineville Kings igazi áttörést jelentett a számára, alakításáért az Ausztrál Filmintézet a legjobb férfi főszereplő díjára jelölte. Az ausztrál sztár ezt követően került Hollywood látóterébe, azzal pedig, hogy 2000-ben elvállalta az X-Men - A kívülállókban Rozsomák szerepét, az élete gyökeresen megváltozott. A 2017-es Logan - Farkasig tucatszor bújt a képregényhős szerepébe, mely idő alatt az X-Men franchise egyik, ha nem a legkedveltebb karaktere lett.
Ezek mellett a hollywoodi szuperprodukciók mellett nem hanyagolta a komolyabb kihívást jelentő szerepeket sem, Woody Allennel dolgozott a Fülesben, melyben Scarlett Johansson volt a partnere, majd Christopher Nolan beválogatta Christian Bale mellé A tökéletes trükk főszerepére 2006-ban. Még ugyanebben az évben jött az ikonikus Darren Aronofsky alkotása, A forrás, Tom Hooper musicaljében, A nyomorultakban pedig valósággal lubickolt Jean Valjeanként. Alakítását Oscar-díjra jelölték. A 2010-es években tovább folytatódtak töretlen sikerei, melyet olyan filmek fémjeleznek, mint az Eddie, a sas, A legnagyobb showman vagy az Így ne legyél elnök.

Ha még többre vagy kíváncsi, látogass el a Hugh Jackman mafabos adatlapjára a teljes filmográfiáért, vagy ide kattintva böngészd át a közel 200 képből álló bővített galériánkat.

#1
Hugh Jackman

Hugh Jackman

szül. 1968. 10. 12. (51 éves)
Sydney, New South Wales, Ausztrália
Hugh Michael Jackman 1968. október 12-én született Sydneyben, Ausztráliában. Szülei, Chris Jackman és Grace Watson angol származásúak, öt gyermekük van, Hugh a legfiatalabb közülük. A színész a University of Technology Sydney-n végzett újságírás szakon, majd a Western Australian Academy of Performing Arts dráma szakán folytatta... több»