Bár lassan éledezni látszanak a moziláncok, gyakorlatilag borítékolható, hogy az elmúlt kilencven nap eseményei alaposan betettek a filmiparnak.

A napokban hivatalossá vált, hogy az idei év egyik legjobban várt filmje Christopher Nolantől a Tenet csupán július végén kerül a mozikba, mindehhez viszonyítva pedig úgy reagált a többi nagyobb stúdió, hogy saját premierjeiket is tovább halasztották.

Russell Crowe főszereplésével az Unhinged nyitotta volna a nyári szezon, július elseje helyett azonban 10-én kerül majd a mozikba a film. A Disney élőszereplős Mulan adaptációja július 24-én debütál. Érezhető, hogy egyik filmstúdió sem szeretne a kanári a szénbányában lenni, hiszen bármelyik nagy várományos elhasal a kasszáknál, az várhatóan az év fennmaradó részének teljes ütemtervére kihathat majd.

Hogy csupán néhányat érintsünk ősszel érkezik a Wonder Woman 1984, de jó eséllyel a Nincs idő meghalni és a Top Gun 2: Maverick év végi debütálása is kérdésessé válhat. A moziláncok alighanem komoly biztonsági intézkedésekkel nyitnak majd újra, amely a termek kapacitását is érinti, mindenesetre a rajongók többsége már most türelmetlenül várja, hogy kedvenceiket újra nagyvásznon nézhessék meg.