Az év első fele már a hátunk mögött van, a Disney azonban már most a legsikeresebb évét zárhatja, és hol van még 2019 vége.

A stúdió csupán mostanáig 5 olyan produkciót hozott a mozikba, amely számos bevételi rekordot megdöntött, köztük a Bosszúállók: Végjáték 2,793 milliárd dolláros bevétellel, amelyet a Marvel Kapitány és a Pókember – Idegenben követ a maguk 1 milliárd dolláros bevételeikkel. A „sort” pedig az AladdinAz oroszlánkirály és a Toy Story 4 zárja.

A Disney ebben az évben mostanáig tehát közel 7,67 milliárd dollárt húzott be, összehasonlításképpen 2016-ot 7,61 milliárd dollárral zárta, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy még hátravan a Star Wars: Skywalker kora, amely idén december 19-én érkezik a mozikba.

A vélemények igencsak megoszlanak arról, hogy a Disney mennyire is tesz jót vagy rosszat a filmiparral. Sokan úgy gondolják, hogy a stúdió egyszerűen monopolizálja a piacot azzal, hogy az utóbbi években felvásárolta a meghatározó stúdiókat, mások pedig úgy látják, hogy a Disney az egyetlen, aki képes még olyan közönségfilmeket gyártani, amelyek be tudják csalogatni a nézőket a mozivásznak elé.