Ez nem volt vicces: A 10 legkínosabb vígjáték, ami felért egy kínzással

Mindenki kösse be az övét, mert alábbi listánkon bemutatjuk számotokra minden idők legkínosabb vígjátékait. Nehéz lenne igazából megmondani, mi is lehetett a készítők valódi szándéka ezekkel a produkciókkal. Nem a nevettetés, annyi biztos.

#10

vígjáték

Bucky (Nick Swardson) a kisvárosi bolti eladó csak éldegél bele a vakvilágba, amíg egyszer rá nem jön, hogy ódivatú szülei egykor menő szexfilmsztárok voltak. Megittasodik a... több»

Bucky történetét akár kedvesnek is lehetne mondani, a 97 percnyi játékidő azonban sokkal inkább szorongást, semmint szórakoztatást nyújt, a film humorától bárkit kiver a hideg verejték, ezt garantálni tudjuk.
#9

25 Minizsenik 2  (2004)

(3)

családi | sci-fi | vígjáték

A Minizsenik 2-ben Archie Fisher a Beverly Hills-i bölcsiben mesél társainak a szuperkém Kahunáról, aki azért küzd, hogy megmentse a gyerekeket az őket fenyegető veszélyektől. A... több»

Egyesek szerint ez a film annyira pusztító, hogy akár hadászati célokra is bevethető lenne. Már az is kérdéses, hogy mi lehetett a szándéka a készítőknek. Egy biztos, aki képes végignézni a Minizsenik folytatását, annak kijár a tisztelet. Vagy mégsem?
#8

8 Saving Christmas  (2014)

(2) (1)

családi | vígjáték

A Saving Christmas című filmben Kirk éppen az éves karácsonyi partit élvezi testvérénél, amikor annak férje a segítségét kéri. Kirknek alkalma nyílik megtapasztalni a... több»

Tény, hogy Európában és az Egyesült Államokban is az év egyik legnépszerűbb ünnepének számít a karácsony, egy újabb bőrt lehúzni erről a témáról már évek óta kínos és nevetséges. Darren Doane nem rettent vissza ettől a feladattól, az eredmény pedig..."beszédes".
#7

50 Az Emoji-film  (2017)

(22) (9)

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

A történet szerint az okostelefonok applikációi mögött egy teljes világ húzódik meg, mely az Emojiknak ad otthont. Ebben a világban egy emojinak csak egy arckifejezése van, ez... több»

Kétségtelen, hogy ezzel az animációs filmmel egy trend meglovaglása volt cél, annak idején azonban már az előzetesek alapján se lehetett tudni, hogy mégis miről fog szólni ez a film. Nem is kérdés, Az Emoji film bukásra volt ítélve.
#6

37 Katasztrófafilm  (2008)

(10) (5)

vígjáték

Egy nagyvárost, mint Los Angeles sokféle veszély fenyegethet: természeti katasztrófák, földrengés, árvíz, aszteroida, tornádó... ezek mindegyike egyetlen nap csap le a városra.... több»

A film címe túlságosan is beszédesre sikerült. A Horrorra akadva filmek készítői nagyon mellényúltak ezzel a produkcióval, a helyzetkomikum ebben a filmben enyhén szólva se működik, a parodisztikus jelenetek pedig egyszerűen túlságosan profánnak mondhatók.
#5

51 Holmes és Watson  (2018)

(9) (6)

kaland | krimi | misztikus | vígjáték

Netflix

Will Ferrel a Saturday Night Live című késő esti műsor egy rövid szkeccsében Sherlock Holmsként nyújtott alakítása hatalmas sikernek örvendett, most pedig elkészült a... több»

Will Ferrell és John C. Reilly munkái általában igazán emlékezetesnek mondhatók, a Holmes és Watson kínosságára azonban nincsenek szavak. A filmet egyébként annak idején nem vetítették le előzetesen a kritikusoknak, így gyakorlatilag finomítani se sikerült a végeredményen.
#4

48 Spárta a köbön  (2008)

(12) (6)

vígjáték

TV-ben (Film+, csütörtök 01:33)

A hősies Leonidas király (Sean Maguire) egy szál bőr alsógatyába és egy menő köpönyegbe öltözve vonul hazáját megvédeni a támadók ellen. Öngyilkos hadjáratára 13... több»

Jason Friedberg és Aaron Seltzer nevei a Horrora akadva és a Katasztrófafilm című paródiák kapcsán lehet a legtöbbeknek ismerős. A páros nagyon hamar rá is kattant a 300 sikerére, és persze nagyon csúnyán sikerült elhasalniuk a Spárta a köbön című "alkotásukkal". Hiába, nem minden hullámot érdemes meglovagolni.
#3

58 Miss Március  (2009)

(3)

road movie | romantikus | szatíra | vígjáték

Disney+

Eugene hisz abban, hogy házasság előtt nincs szex. Akárcsak a barátnője, Cindi. Eugene legjobb barátja imádja a szexet. A végzős bálon, pont a Cindivel való szex előtt Eugene... több»

The Whitest Kids U' Know után jogosan várhatták el Zach Cregger és Trevor Moore rendezőpárostól, hogy valami hasonló kaliberű vígjátékkal rukkoljanak elő. Ezt a sikert sajnos nem sikerült megismételni a Miss Márciussal, az eredmény pedig sokkal inkább mondható zavarba ejtően kínosnak.
#2

vígjáték

A Dumb és Dumber alkotói új vígjátékkal jelentkeznek a legnagyobb hollywoodi sztárokkal. Kate Winslet, Hugh Jackman, Halle Berry, Naomi Watts, Richard Gere, Elizabeth Banks, Uma... több»

Aligha büszkélkedhet egy film is azzal, hogy ennyi szupersztárt vonultat fel, bár ennél több pozitívum csakugyan nem mondható el a Movie 43-ról. Az "antológia" 14 rövidfilmet tartalmaz, amelyek sajnos kínosabbnál kínosabbra sikerültek.
#1

szatíra | vígjáték

Deuce Bigalow, az akváriumtisztításból élő szerény és csendes pasas ismét visszatér korábbi foglalkozásához: T.J. Hicks biztatására ismét dzsigolóként kényezteti a női... több»

Az 1999-ben megjelent Tök alsó egész szép kis sikert ért el, a folytatás alapján azonban bárki azt gondolhatná, hogy Rob Schneider egyszerűen Adam Sandler nyomdokaiba szeretne lépni, és ő maga is inkább bezsebelne néhány Arany Málna-díjat.