Egy ideje már elült a por a Trónok harca utolsó évada körül kialakult kisebb felháborodás miatt. A közelmúltban olaj volt a tűzre, hogy a sorozatot több kategóriában is jelölték Emmy-díjra. Most azonban egy újabb izgalmas hír érkezett a széria háza tájáról.

A legtöbben a sorozat utolsó epizódjának egyik utolsó jelenetét kifogásolták, amelyben Drogon, a sárkány miután meglátta Daenerys holtestét, szétolvasztotta a történet középpontjában álló vastrónt.

Korábban már felmerült néhány elmélet a jelenet felfejtésére, minderre azonban maga az HBO adta meg a tényleges választ, a stúdió a közelmúltban ugyanis közzé tette a Trónok harca forgatókönyvének teljes változatát.

Az értelmezés szerint Drogon megértette azt a helyzetet, hogy Dany halálát valójában a trónért folytatott harc okozta, így azt elpusztítva megszabadította a világot a szóban forgó gonosz elemtől. A forgatókönyv zárómondata pedig így hangzik: „Ki foglalhatja el a vastrónt? Senki.” Drogon tehát egy sokkalta intelligensebb élőlénynek  számított a történetben, aki egész életében hűséges volt Daeneryshez.