77 Carrie  (1976)

Kevés író mondhatja el magáról, hogy művei egymás után több feldolgozást is kapnak. Stephen King neve pedig mára már gyakorlatilag műfajjá vált, így talán nem is meglepő, ha alkotásait olykor nem csupán egy, de több változatban is adaptálták.

King első regényének az 1974-ben megjelent Carrie első filmváltozatát Brian De Palma rendezte, a későbbiekben ráadásul több folytatást és újrafeldolgozást megélt a történet, illetve Broadway darab és musical is készült a filmből. Hát, igen a Carrie ikonikus jelenete a bálkirálynő választásról pedig a horrorfilmek történetének egyik legnagyobb hatású képsorainak számít.

Mindenképpen érdemes megemlíteni még a második helyezettet, a Ragyogást, amely King talán egyik legszemélyesebb műve, hiszen a szerző saját alkohol- és kábítószer függőségének leküzdésének motívumait is belevitte a történetbe. Stanley Kubrick rendezésén kívül maga King egy minisorozat változatot is írt a kilencvenes években a Ragyogáshoz, illetve a 2019-ben mozikba került Álom doktor is a kultikus horror folytatásának tekinthető.

A harmadik befutónk pedig nem más, mint az Az, amellyel kapcsolatban hosszan lehetne vitatkozni, hogy az 1990-ben vagy épp a 2017-ben mozikba került változat az ütősebb, mindenesetre a 2019-es 2. fejezet már kevésbé nyerte el a rajongók tetszését.