George Lucast visszahívták a Star Warshoz, egy feltétellel vállalná

George Lucas egyáltalán nem titkolta már korábban sem ellenérzéseit az új Star Wars trilógia kapcsán. Néhány héttel korábban pedig már arról is szó volt, hogy Lucas szívesen visszatérne a produkcióhoz.

Abban a kritikusok és a nézők egy része is egyetért, hogy az új Star Wars trilógia a cselekmény szempontjából nem sikeredett igazán összetettre. Az epizódok mintha kevésbé kapcsolódnának egymáshoz, mindezt pedig Lucas is kiemelte.

Épp ezért legszívesebben újra kézbe venné a dolgokat a Lucasfilmnél, hogy egy kissé javítson a filmszéria renoméján, mindezt azonban ahhoz a feltételhez kötötte, hogy teljes irányítást szeretne a franchise kreatív területén.

Lucas ráadásul magával hozná a csapatába Dave Filonit is, aki korábban a Star Wars: A klónok háborúja és a Star Wars: Lázadók munkálatain dolgozott. A We Got This Covered magazin legfrissebb értesülései szerint, amelyet korábbi biztos forrásaira kíván alapozni, a Lucasfilmnél sokan üdvözölnének egy ilyen döntést, így könnyen lehet, hogy kissé feszült helyzet alakulhat ki a stúdiónál a jövőben.

Bár a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy nem zárkózott el teljesen George Lucas visszatérésétől, korábban hangsúlyozta, hogy mint tanácsadóként fogadnák el az ő segítségét. Nem olyan rég pedig maga Kevin Feige is nyilatkozott arról, hogy szívesen átvállalná legendás sci-fi franchise igazgatását, így valószínűleg, hogy érezhető változások is történhetnek a következő években.