Halloween a Netflixen: A 10 legijesztőbb thriller és horror, amit MOST nézhetsz

Sosincs az évnek olyan szakasza, amikor a horror rajongók ne élveznének egy kis borzongást és véres ijesztgetést.

A gore-fesztiváloktól kezdve a kísérteties találkozásokon át az egzisztenciális horrorokig, hajmeresztő tartalmakból nincs hiány.

De hogy megkönnyítsük a dolgot (értsd: ijesztőbbé tegyük), ajánlunk tizet a legijesztőbb filmek és sorozatok közül, amiket most streamelhetsz.

#10

87 A Hill-ház szelleme  (2018)

(21) (4)

dráma | horror | misztikus | thriller

Netflix

Egy misztikus történet öt testvérről, akik Amerika egyik legfélelmetesebb és leghírhedtebb szellemházában nevelkedtek. több»

Shirley Jackson 1959-es, korszakalkotó regénye által inspirált Hill House a Crain család viharos történetét és a címadó kísértetházzal való találkozásukat követi nyomon. A Mike Flanagan által írt, és Victoria Pedretti (You) és Kate Siegel (Midnight Mass) kiemelkedő alakításával A Hill-ház szelleme egy klasszikus horrorfilm félelmetes és érzelmes aktualizálását nyújtja a modern kor számára. Csak tartsd a zsebkendőket a közeledben.
#9

75 Az Usher-ház bukása  (2023)

(13) (1)

dráma | horror

Netflix

Mike Flanagan univerzuma egyre bővül, ezúttal Edgar Allan Poe 1839-ben megjelent, The Fall of the House of Usher című novelláját dolgozza fel a legújabb sorozatában. A horrordráma... több»

Edgar Allan Poe művei alapján Mike Flanagan limitált sorozatában az ikertestvéreket, Roderick és Madeline Usher-t és a gyógyszeripari birodalmat követhetjük nyomon, amelyet együtt építettek fel. A gazdagság, a kapzsiság és a kiváltságok ütköznek össze ebben a családi drámában, amikor Roderick minden örököse szörnyű balesetekben hal meg. Haláluk nem véletlen, és a kegyetlen patriarcha kénytelen leszámolni kétes múltjával.
#8

dráma | fantasy | horror | misztikus | thriller

Netflix

Közeleg Sabrina 16. születésnapja, így hamarosan el kell döntenie, hogy a boszorkányok világába szeretne tartozni, vagy hétköznapi emberként szeretné leélni hátralévő életét. több»

Emlékszel még az Archie képregényekre? Azokra, amelyek a fenomenális Riverdale alapjául szolgáltak? Nos, 2018-ban Sabrina, a tiniboszorkány - az Archie egyik eredeti tagja - megkapta a saját modern aktualizálását. Sokféle irányba mehetett volna ez a sztori, de amit ebben a sorozatban kaptunk, az a tiniboszorkány hőstetteinek borzalmas, sátánista újrameséje - csordultig tele vérrel, tinidrámával és több mint elég pentagrammával és kecskével. Szóval sötétítsd be a szobát, gyújts gyertyákat, és indítsd be a szeánszot.
#7

horror | krimi | thriller

Netflix

Csaknem 50 évnyi bujkálást követően a texasi láncfűrészes visszatér, hogy egy csapat tinit terrorizáljon, akik megzavarják békés nyugalmát egy félreeső városkában. több»

Bőrpofa visszatér az 1974-es klasszikus slasher folytatásában - és ezúttal a városiakat veszi célba, egyenként, szép lassan. Amikor egy csapat fiatal közösségi média influencer és gasztro-rajongó egy texasi szellemvárosba utazik, ragyogó szemmel érkeznek, és készen állnak a tartalom megörökítésére. A magányos várost a közösségi média paradicsomává akarják változtatni, ám a csoport terveit megzavarja a Bőrpofa felbukkanása. Aki azonnal visszazuhan véres múltjába, miközben vadászik a rejtekhelyét megzavaró fiatalokra. Reméljük, a srácok előbb mindent lefotóztak.  
#6

90 Cápa  (1975)

(51) (92)

dráma | kaland | katasztrófafilm | thriller

SkyShowtime

Az Atlanti-óceán egy idilli turistaparadicsomán, Amity szigetén a tinédzser Chrissie úgy dönt, úszik egyet a gyönyörű, nyugodt éjszakai tengerben. Barátai inkább a parton... több»

Steven Spielberg 1975-ös thrillere épp olyan lebilincselő, mint a híres főcímdal, és nem csoda, hogy a film miért vált kulturális jelenséggé. Amikor egy fiatal nő maradványait a partra sodorja a víz, a rendőrfőnöknek, az oceanográfusnak és a cápavadásznak fel kell kutatnia a veszélyes nagy fehér cápát, mielőtt az pusztítást végezne az idilli Amity Island nevű tengerparti városkában. De itt a nyár, és a strandolókat semmi sem akadályozza meg abban, hogy az óceánban hűsöljenek. Vajon a trió meg tudja ölni ezt a halálos óceáni szörnyet, mielőtt túl késő lenne? 
#5

62 A magas fűben  (2019)

(11) (2)

dráma | horror | thriller

Netflix

Kansasen keresztülutazva egy testvérpár egy fiatal gyermek sírására lesz figyelmes. Azonnal kutatni kezdik a hang forrásást, rövidesen azonban egy magas fűvel benőtt mezőre... több»

Itt egy újabb Stephen King-adaptáció - csakhogy ezúttal az író fia és írótársa, Joe Hill segítségével. Az In the Tall Grass (A magas fűben) King egyik homályosabb története, amely egy testvérpárt követ, akik egy mezőre merészkednek, miután meghallják, hogy egy kisfiú segítségért kiált. Végül rájönnek, hogy talán nincs is kiút. A fordulatokkal teli film King egyik legerősebb befejezésével is rendelkezik. 
#4

dráma | horror | misztikus | thriller

Netflix

A sorozatban a díjnyertes és elismert filmkészítő-rendező, Guillermo del Toro bemutat egy gyűjteményt, ami érdekes történetekből áll, amik a horror alapjain nyugszanak. A... több»

Mintha egy kísérteties történet nem lenne elég, Guillermo del Toro Oscar-díjas filmrendező egyszerre nyolcat hoz belőlük. Ebben az antológia horrorsorozatban nyolc rendező - akiket maga del Toro válogatott össze - ijesztő történeteket dolgoz fel sztárszereplőkkel. Egy temetőgondnoktól kezdve, aki sírrablóként kettős életet él, egészen egy kisvárosi seriffig, aki egy hátborzongató eltűnt személyek sorozata után nyomoz, a del Toro hátborzongató univerzumát benépesítő karakterek az ismeretlenbe lépnek, és a legnagyobb félelmeinkre tapintanak rá.
#3

horror | misztikus

Netflix

Egy rejtélyes haláleset rázza meg a ohiói Shadyside városka lakóit. Senki sem érzi magá biztonságban, hiszen a gyilkos köztük járhat. A Fear Street R.L. Stine könyvsorozatának... több»

Jól esne egy kis slasher? Egy ijesztő, késsel hadonászó őrült képe izgalmasabbá tenné a péntek estédet? Akkor a Fear Street trilógia neked való. A három különböző korszakban (1994, 1978 és 1666) játszódó történettel a sorozat az olyan horrorfilmek hagyományait követi, mint a Sikoly, a Péntek 13. és A boszorkány. Emellett minden idők egyik legnagyobb filmes gyilkosságát is bemutatja. Mindhárom elérhető streameléssel, így nem kell éveket várni a folytatásokra. Még egy megjegyzés a horror kockáknak: Ezt a trilógiát R. L. Stine (a Goosebumps/Libabőr alkotója) híres Fear Street-regénysorozata ihlette, úgyhogy a nézés közben elmerülhetsz ebben a világban is.
#2

67 Webkamera  (2018)

(1)

horror | misztikus | thriller

Netflix

Egy fiatal lány egy nap azzal szembesül, hogy saját internetes műsorában valaki, aki pontosan ugyanúgy néz ki, mint ő maga, átvette a helyét. több»

Az Isa Mazzei író által készített Cam a sikeres camgirl, Alice "Lola_Lola" Ackerman történetét követi, aki felfedezi, hogy internetes fiókját egy baljós hasonmás vette át. Több szinten is a bőr alá mászó ez a sztori. Mazzei önálló camgirlként szerzett tapasztalataiból inspirálódva fest komor portrét egy olyan világról, amely a szemünk előtt rejtőzik. Abszolút kísérteties, szakszerűen leforgatott, olyan történettel, ami megragad. A Camnek minden horrorrajongó radarján ott kell lennie.
#1

63 Apostol  (2018)

(4)

dráma | fantasy | horror | misztikus | thriller

Netflix

Thomas Richardson egy remeteszigetre érkezik, hogy kiszabadítsa húgát, akit egy rejtélyes szekta tagja ejtettek fogjul. A cselekmény során azonban egyre több fény derül Thomas... több»

Amikor Thomas Richardson megérkezik egy távoli szigetre Wales partjainál, hogy megmentse elrabolt húgát, rájön, hogy valami sokkal baljósabb dolog van a háttérben. Ha szeretted az olyan filmek kultikus zagyvaságait, mint a Midsommar és a The Wicker Man, Gareth Evans Apostol című filmje legyen a következő a listádon. A Dan Stevens (A szépség és a szörnyeteg) és Lucy Boynton (Bohém rapszódia) főszereplésével készült Apostol a legidegesítőbb erőszakot tartalmazza, gyönyörű, mégis kaotikus módon bemutatva. Gyenge gyomrúaknak nem ajánlott.