Hangya: Minden, amit a Marvel új képregény-adaptációjáról tudni érdemes

Alaposan rástartolt a Marvel a soron következő adaptációja, a A Hangya promóciójára, az utóbbi napokban érkezett ízelítő előzetes, poszter és jelenetfotó is, órákkal ezelőtt pedig befutott az első hivatalos trailer is. Ennek kapcsán összegyűjtöttük, mit is érdemes tudni a filmről.

Kicsoda a Hangya, és mi a története?

Hangya karakterét a legendás képregényíró, Stan Lee és az illusztrátor, Jack Kirby álmodta meg 1962-ben. A karaktert első alkalommal a tudós, Hank Pym személyesítette, aki miután feltalálta a Pym-részecskét, hangya méretűvé tudott zsugorodni. Pym ezt követően fejlesztette ki a Hangya speciális öltözékét, melyet később a kisstílű bűnöző és korábbi elítélt, Scott Lang lopott el tőle, hogy megmentse beteg lányát, Cassie Langet, miközben fogságban tartotta a tudóst. Pym ezt követően szárnyai alá vette és kiképezte a férfit, hogy a jövőben ő vehesse fel a harcot a bűnözőkkel szemben. A karakter egyébként szervesen illeszkedik a Marvel univerzumába, a képregényekben voltaképpen az összes szuperhős oldalán feltűnt. Korábban kiderült, hogy a filmben flashback formájában fel fog tűnni Tony Stark (Vasember) apja, Howard Stark is. A karaktert John Slattery alakítja, akit ebben a szerepben a Vasember 2-ben is láthattunk.

Milyen szuperképességekkel rendelkezik a főhős?

Mint az az előzőekben is említésre került, az elsődleges szuperképesség a hangya méretűvé zsugorodás, azonban az eredeti képregényben – melyhez a film hivatalos szinopszisa szerint a Marvel is hű marad – az öltözék viselésekor a zsugorodással együtt jár az erő megsokszorozódása is. Az öltözék részét képezi a szintén különlegesnek mondható sisak is, melynek viselője telepatikus úton képes kommunikálni a rovarokkal. Holmi kommunikációnál minden bizonnyal többről lesz szó a filmben, legalábbis ezt sejtette a San Diegó-i Comic Conon prezentált concept art, melyen a főhőst egy szárnyas hangya hátán láthattuk. Az új előzetes után pedig már nem is lehet kérdés, milyen módon használja majd ki hősünk az egyes rovarokat.

A stáb...

Hangyát a többnyire vígjátékokból ismert Paul Rudd játssza, míg a tudóst Michael Douglas formálja meg. A főellenség szerepében a ból ismert Corey Stollt láthatjuk majd, aki Pym technológiáját egy olyan viselet megalkotására használja fel, mely eszközül szolgálhat gonosz céljai elérésében. Pym lányának szerepében A hobbit: Az öt sereg csatája Taurieljét alakító Evangeline Lillyt láthatjuk majd. A karakterről nem sokat lehet tudni, annyi azonban bizonyos, hogy meglehetősen viharos kapcsolatot ápol apjával. A rendezői széket eredetileg Edgar Wright foglalta volna el, ám kreatív nézetletérések miatt végül kihátrált a produkció mögül. A helyét a vígjátékairól ismert Peyton Reed (Szakíts, ha bírsz, Az igenember) vette át, míg a forgatókönyvet egy szintén a komédiák világában jártas író, Adam McKay (Pancser police, Ron Burgundy: A legenda folytatódik) jegyzi.

Vígjáték, akció, sci-fi?

A stábtagokat elnézve felmerülhet a gyanú, hogy a Marvel alapvetően a képregény komikus oldalára koncentrál, bár erről hivatalosan egyik fél sem foglalt állást. Wright korábban azt nyilatkozta ennek kapcsán, hogy a film humorában a A vasemberrel lesz rokonítható, arról azonban nem sokat tudni, mennyiben képvisel más koncepciót McKay.

Premier

A Hangya 2015. július 17-én debütál a mozikban.