Henry Cavill nem lesz többé Superman? Afroamerikai színész lehet az utódja

Rajongók ezrei vették tudomásul szomorúan a hírt, hogy Henry Cavill szögre akaszthatja a passzentos kék dresszt, és nem fog többé Supermant játszani. A hírt természetesen sem a színész, sem a Warner Bros. szóvivője nem erősítette meg, és igen kitérő választ adott erre a felmerülő kérdésre, a pletykának valami alapja csak van.

Cavill összesen három filmben alakította Supermant, Az acélemberben, a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala című kolosszális összecsapásban és a kritikailag, illetve nézőileg kevéssé pozitívan fogadott Az Igazság Ligájaban. A véleményekből a Warner is érzi, hogy a DC filmes univerzuma nem pont abba az irányba halad, amely maximálisan kielégíteni a rajongókat, ezért terveznek néhány változtatást a filmes feldolgozásokkal kapcsolatban.

Arról nincs hír, hogy a közeljövőben készülne új Superman-film, illetve a karakter nem fog feltűnni sem a Shazam!ban, sem a készülő Supergirl-filmben sem. A stúdió előbb szeretné finoman és betonbiztos alapokra helyezetten bevezetni Supergirl karakterét a köztudatba, mielőtt egy filmben szerepeltetné Supermannel.

Ám annak a pletykának, hogy Cavill esetleg elhagyja a DC berkeit, vagy egy másik, az előzőnél megosztóbb része: némely értesülések szerint a stúdió már ki is nézte magának a következő Supermant, aki nem lenne más, mint a képregény- és akciófilmekben már nagy jártassággal bíró Michael B. Jordan.

Az biztos, hogy érdekes irányba vinné Superman történetét, ha a történelemben először feketeként ábrázolnák a földönkívüli jótevőt – és ha a hír netán igaznak bizonyul, akkor még érdekesebb lenne tudni azt, hogy a Warner és a DC pontosan hogyan fogja majd rebootolni a Superman-franchise-t. Hiszen még minimum éveket kell várnunk arra, hogy a következő Superman-filmhez egyáltalán hozzányúljanak, a stúdió tarsolya ugyanis eléggé tömött: sorban áll az Aquaman, a Supergirl-film és a Wonder Woman 1984. Nem kell tehát elkapkodniuk a döntést – sem azt, hogy erről minket is tájékoztassanak.