Hivatalos, Ron Howard rendezi a Han Solo-filmet!

A Disney nem várt sokat, máris bejelentették Phil Lord és Chris Miller utódját.

A napokban robbant a hír, hogy Phil Lord és Chris Miller ( A Lego-kaland21 Jump Street - A kopasz osztag) a forgatás közepén szállt (rúgták?) ki a Han Solo-mozifilmből, a Disney máris bejelentette a páros utódját. A választás Ron Howardra (Hajsza a győzelemért , Egy csodálatos elme , Apollo-13) esett, aki azonnal hozzá is lát a munkálatokhoz.

A lehetséges utódok között felmerült Joe Johnston (Amerika Kapitány: Az első bosszúálló) és Lawrence Kasdan neve is, de Howarddal minden bizonnyal nem lőnek mellé. Egy ilyen veterán tapasztalata még aranyat érhet egy ekkora költségvetésű filmnél.

Nem ez az első alkalom, hogy Ron Howard a Star Wars franchise közelébe került, lévén jó barátok George Lucas-szal, akivel volt már alkalma együtt dolgozni a Willow című Lucasfilm produkción, de megkörnyékezték a Star Wars-előzménytrilógia rendezésével is, de akkor nemet mondott a felkérésre.

Mindenesetre túl sok munkája ugyanis nem maradt, a forgatásból már csak három és fél hét van hátra, majd a következő öt hétben a tervek szerint újraforgatják a már kész jelenetek egy részét.

A főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Alden EhrenreichDonald GloverEmilia ClarkeThandie NewtonWoody Harrelson, míg a forgatókönyvet Jon Kasdan és Lawrence Kasdan írták.

Star Wars: Han Solo premierdátumát 2018. május 25-re tűzte ki a stúdió.