A mozitörténelemnek vannak olyan ikonikus jelenetei, amelyek generációknak égett bele örökre az emlékezetébe. Ilyen lehet a Ben Hur fogathajtós jelenete, az Acéllövedék nyitó képsorai, a Vissza a jövőbe Johnny B Goode-ja és persze A keresztapa levágott lófejes jelenete is.

Utóbbi egyike a mozitörétnelem leghíresebb jelenetének, amely még ma, fél évszázaddal a premier után is képes felforgatni a nézők gyomrát. Számtalan formában feldolgozták és kifigurázták már, de ez csak tovább élteti a jelenet hírét.

A sztori szerint Don Corleone megkereste a filmrendező Jack Woltzot, aki egy díjnyertes ló tulajdonosa is volt egyben. Azt kérte tőle, hogy alkalmazza Johnny Fontane-t a készülő filmjében, ám a rendező ezt visszautasította. A következő reggelen Woltz arra ébred, hogy az ágya csupa vér és a lábánál ott hever a kedvenc díjnyertes lova levágott feje.

Ha mindig is úgy érezted, hogy ez a jelenet túlontúl gyomorforgató és élethű, akkor van egy hírünk: ez nem véletlen, ugyanis amit a képernyőn látsz, az nem egy báb, hanem egy igazi ló levágott feje!

Történt ugyanis, hogy a rendező Francis Ford Coppola eredetileg a stúdió nyomására egy bábot használt, de nagyon nem volt elégedett a felvételekkel. Ezért amikor kapott egy fülest, hogy egy New Jerseyben található kutyaeledelt gyártó cégnél van egy ló, amit hamarosan le fognak vágni, ellátogatott az üzembe. A ló kellőképpen hasonlított arra a lóra, amit a filmben már használtak, így megegyezett az üzem vezetőivel, hogy amint levágják a szerencsétlen állatot, a fejét elszállítják a forgatásra. Így került egy igazi ló levágott feje egy ágyba John Marley-vel. A galériában ennek a jelenetnek a forgatásáról is találsz izgalmas képeket.