A Minyonok: Gru színre lép box office rekordot döntött 127.9 millió dolláros bevétellel a nyitó hétvégén! Az animációs mozifilm sikere megerősíti, hogy a szülők és a fiatalabb gyerekek készek visszatérni a multiplexekbe az elhúzódó járvány ellenére is.

A július 4-i hosszú ünnepi hétvége Hollywoodnak kasszasikerek sorát hozza, hiszen a Minyonok: Gru színre lép az első becslések szerint hatalmas, 127,9 millió dolláros nyitást ért el. Ez a három napra 108,5 millió dollárt jelent (a szám mindkét irányba változhat, amint hétfőn frissítik a számokat).

A tengerentúlon a film vasárnapra 86 millió dolláros határt fog átlépni a becslések szerint, így a globális bevétel 200 millió dollár fölött lesz! Az Illumination és a Universal filmje az egyik legjobb kezdéssel büszkélkedhet a jegypénztáraknál egy hollywoodi animációs mozifilm esetében. (A magasabb árfekvésű IMAX-helyszínek segítettek, 10 millió dollárt hozva világszerte, ebből 8,6 millió dollárt belföldön).

A film teljesítménye azért jelentős, mert megerősíti, hogy a szülők és a fiatalabb gyerekek tömegesen hajlandóak visszatérni a multiplexekbe. A világjárvány során az animációs filmek kispadra került műfajnak számítottak. Nem segített, amikor a Pixar és a Disney Toy story - Játékháború-spinoffja, a Lightyear a múlt hónapban langyos 51 millió dollárral nyitott, majd meredeken visszaestek a bevételei (ennek ellenére a Lightyear pénteken mérföldkövet ért el, amikor megugrotta a 100 millió dolláros bevételi határt).

Eddig a Paramount Sonic, a sündisznó 2, egy élőszereplős/CGI hibridje tartotta a világjárvány korszak legnagyobb nyitási rekordját egy PG családi film esetében 72 millió dollárral.

Ami Hollywood legnagyobb július 4-i nyitásait illeti, a 2011-es Transformers 3.: A hold sötétsége 115,9 millió dollárt keresett ugyanezen a négynapos ünnepi hétvégén, majd a Pókember – Idegenben (115,8 millió dollár) és a 2017-es Gru 3 (99 millió dollár) következett. Ha a becslések tartják magukat, a Minyonok:Gru színre lép könnyedén az első helyre kerül.

A Gru színre lép a 2015-ös Minyonok folytatása és az ötödik rész a Gru franchise-ban, amely a történelem legnagyobb bevételt hozó animációs sorozata, inflációval nem korrigálva.

A hétvégére készülve az előrejelzések szerint a Minyonok második része 70-80 millió dollár között fog nyitni. Ha a négynapos ünnep számait vesszük alapul, akkor a film tartja a franchise legjobb nyitási rekordját. Ha viszont csupán az első három napot nézzük, akkor a film valamivel a Minyonok (115,7 millió dollár) mögött marad majd.

A Minyonok: Gru színre lép csupán a 10. hollywoodi animációs film lesz, amely 100 millió dolláros vagy annál nagyobb bevétellel debütál, a listát A hihetetlen család 2. (182,7 millió dollár) vezeti. Háromnapos, 108,5 millió dolláros bevétele pedig minden idők 8. legsikeresebb animációs filmjévé teszi, miután kiszorította a Harmadik Shreket.

A sztárszereposztásban Steve Carell, Pierre Coffin, Alan Arkin, Michelle Yeoh, Russell Brand, Julie Andrews, Taraji P. Henson, Lucy Lawless, Dolph Lundgren, RZA, Danny Trejo és Jean-Claude Van Damme is szerepel. Az eredettörténetből kiderül, hogyan találkozott a szupergonosz Gru (Carell) és a Minyonok, amikor Gru kisfiú volt az 1970-es években, a külvárosban.

UPDATE: A film itthon egyetlen hétvége alatt 148 millió forintot hozott, több, mint 89 ezer jegyet adtak el rá.

animáció | családi | kaland | krimi | sci-fi | vígjáték

SkyShowtime (2023.02.14.)

Az 1970-es évek derekán, melyet meghatároztak a tupírozott frizurák és a farmerek, Gru (Steve Carell) egy csendes kertvárosban nevelkedett, mit sem sejtve arról, mekkora tetteket is... több»