Bármennyire is sikeres a Marvel filmes univerzuma egy valamit valószínűleg soha nem láthatnak majd megvalósulni a rajongók: egy zombiapokalipszist.

Noha a Marvel Comicsnál 2005-ben megjelent egy ilyen tematikájú kiadvány, a stúdió úgy tűnik, nem harapott rá az ötletre. Nemrég azonban egy igazi hiánypótló rajongói előzetes jelent meg, amely eljátszik a fenti gondolattal, azaz mi történne, ha a szuperhősök világát egy szörnyű vírus támadná meg, amelytől szinte mindenki élő halottá változna.

A Billy Crammer nevű felhasználó gyakorlatilag az eddig megjelent Marvel filmek snittjeiből készítette a bejátszást, köztük a Sam Raimi-féle Pókemberéből. A fikció alapötletében a két legkedveltebb hőst, Vasembert és Amerika Kapitányt láthatjuk átváltozni valami szörnyűségessé, az előzetes pedig egészen hatásos alcímmel jelentkezik: „Amikor a hősök vadászokká válnak.” Lássuk be, ez egészen hátborzongatóan hangzik.

Bár az idei San Diegó-i Comic Conon hivatalossá vált, hogy a jövőben érkezik egy What If? sorozat, amely általában egy gondolatkísérletre alapul, minderre egyelőre 2021-ig kell várniuk a nézőknek.