George Lucas nagyon más sorsot szánt volna Luke Skywalkernek a Star Wars IX-ben

Azzal, hogy George Lucas eladta a Lucasfilmet a Disney-nek, a stúdió senkinek nem tartozik felelősséggel, hogy milyen irányba viszi el a franchise-t, egyúttal azonban az sem derülhet ki a rajongók számára, mik voltak Lucas további tervei. Vagy mégis?

Az már korábban kiderült, hogy George Lucas nem csak egy önálló Han Solo-filmet, hanem egy új trilógiát is tervezett Luke Skywalker karaktere köré. Talán emlékeztek még, hogy Mark Hamill nem volt túlságosan elégedett Az utolsó Jedikben az ikonikus jedi karakterével, és bár később finomított a megjegyzésén, alapvetően elég kritikus volt Rian Johnsonnal szemben. A színész az IGN-nek adott interjújában ismét elejtett egy mondatot Lucas tervezett trilógiájával kapcsolatban.

"George nem akarta, hogy Luke meghaljon a kilencedik rész végéig, miután kiképezte Leiát. Ez egy másik olyan szál, amit nem vett át Az utolsó Jedik" - mondta.  

Bár ez nem sokat mond el a szóban forgó trilógiáról, arról azért ad némi képet, mi volt Lucas fejében. Ha hihetünk Hamillnek a filmek továbbra is a Skywalker család történetét helyezték volna a cselekmény középpontjába. Azon azért nem lepődünk meg, hogy a Disney nem vette át a tervet, gondoljuk csak bele, valószínűleg furán vette volna ki magát ahogy a hatvanas évei végén járó Hamill fénykardozni tanítja a nála négy évvel fiatalabb Carrie Fishert.

A színész elmondta, hogy Lucas részletes tervet dolgozott ki a trilógiára, ellenben Rian Johnson nem írta meg a kilencedik epizódot, hiszen az elejétől fogva úgy dolgozott a filmen, hogy (eredetileg) Colin Trevorrow veszi majd át tőle a rendezői posztot, ami végül Az ébredő Erőt is jegyző J.J. Abramsnél kötött ki.  

Hamill szavaiból érezhető, hogy nincs teljesen lenyűgözve a Disney által szabott iránnyal, azonban minden bizonnyal többé nem kell magára öltenie Skywalker szerepét, így nyugodt szívvel adhat hangot a véleményének. 

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az utolsó felvonásához érkezett a legendás Skywalker-saga. Nem sokkal a crait-i ütközet után egy félelmetes és ismerős hang csendül fel az éterben. Az évtizedek óta halottnak... több»