Íme, a 10 legjobb 2023-as sorozat az Amerikai Filmintézet szerint

Az Amerikai Filmintézet kiadta a Top 10 kiemelkedő tévéműsorok éves listáját, és az idei felsorolásban mindössze három olyan cím szerepel, amelyet 2022-ben díjaztak.

Az AFI-győztesek közül négy már a harmadik évadához érkezett. Ezek az: Abbott Általános Iskola - 3. évad, a The Morning Show - 3. évad és a Gyilkos a házban - 3. évad és a most befejezett A rezervátum kutyái - 3. évad.

A mackót nemrég megújították a harmadik évadra, az Utódlás pedig májusban fejezte be az Emmy-díjas negyedik évadát. Az utóbbi dráma és A rezervátum kutyái azok a kivételek az idei listán, amelyek az AFI 2021-es Top 10-es listáján is szerepeltek már!

Az AFI szerint a televíziós díjazottak kulturális és művészi szempontból reprezentálják az idei év legjelentősebb teljesítményeit a mozgókép művészetében. A díjakat január 12-én adják át a Beverly Hills-i Four Seasonsben megrendezésre kerülő zártkörű AFI Awards ebéden.

"Miközben nemzetünk és világunk továbbra is nehéz időket él át, az AFI számára megtiszteltetés, hogy a nekik kijáró figyelmet megadhatja ezeknek a művészeti alkotásoknak, amelyek felemelnek minket, és végső soron empatikussághoz segítenek" - mondta Bob Gazzale, az AFI elnök-vezérigazgatója.

"Az, hogy mindezt verseny nélkül tesszük, az AFI védjegye, és büszkék vagyunk arra, hogy összegyűjthetjük a művészek e közösségét - egyként -, hogy megünnepeljük a korunkhoz való rendkívüli hozzájárulásukat."

#10

81 Utódlás  (2018)

(4)

dráma

HBO Max

A sorozat a Roy família történetén keresztül a hatalom, a politika, a pénz és a család témáját járja körül. A középpontban a világ egyik legnagyobb médiavállalatával... több»

#9

82 Gyilkos a házban  (2021)

(9)

dráma | krimi | misztikus | thriller | vígjáték

Disney+

Három idegen találkozása, akik nagyon szeretik a bűnügyeket, és hirtelen egynek a részeseivé válnak. több»

#8

91 The Morning Show  (2019)

(4)

dráma

Apple TV+

A sorozat betekintést nyújt azoknak az embereknek az életébe, akik reggeli műsorukkal nap mint nap segítik az amerikaiak ébredését. Lerántja a leplet azokról a különleges... több»

#7

78 Poker Face  (2023)

(6)

misztikus

SkyShowtime

Charlie-nak rendkívüli képessége van arra, hogy megállapítsa, mikor hazudik valaki. Plymouth Barracudájával útra kel, és minden egyes állomáson új szereplőkkel és furcsa... több»

#6

77 The Last of Us  (2023)

(18) (5)

akció | dráma | horror | kaland | thriller

HBO Max

Joel és Ellie, a járvány-pusztította, eltorzult világban csak egymásra számíthat. A duó kénytelen elviselni az új világ brutalitását; a kegyetlen gyilkosoktól hemzsegő,... több»

#5

NA Jury Duty  (2023)

vígjáték

A film egy amerikai esküdtszéki tárgyalás menetét követi nyomon Ronald Gladden, az esküdt szemszögéből, aki nem tudja, hogy az egész ügy megrendezett. Rajta kívül mindenki... több»

#4

76 Balhé  (2023)

(10) (2)

dráma | vígjáték

Netflix

Két ember története, akik hagyták, hogy egy közúti incidens belefúródjon az elméjükbe, és lassan feleméssze minden gondolatukat és cselekedetüket. több»

#3

vígjáték

Disney+

Nyomon követhetjük négy indián kamasz felcseperedését egy rezervátumban, Kelet-Oklahomában. több»

#2

93 A mackó  (2022)

(6)

dráma | vígjáték

Disney+

Egy fiatal séf az előkelő éttermek világából visszatér Chicagóba, hogy a családja szendvicsboltját vezesse. több»

#1

vígjáték

Disney+

A sorozat olyan tanárokat követ figyelemmel, akik az ország egyik legrosszabb állami iskolájában dolgoznak. Kitartásuk csak annak köszönhető, hogy imádnak tanítani. több»