J.J. Abrams rendezi a Star Wars IX-et!

A Disney nem kísérletezik tovább, és Colin Trevorrow kirúgása után Az ébredő Erő rendezőjét szerződtette le.

A múlt héten írtuk meg, hogy a Disney megvált a Star Wars IX rendezőjétől, Colin Trevorrow tól (Jurassic World ). Bár a hivatalos indoklás kreatív nézeteltérésekről szólt, a háttérben azonban sok pletyka keringett arról, hogy megromlott a stúdió és a rendező viszonya. A Disney döntésében az is szerpet játszhatott, hogy Trevorrow évek óta dédelgetett szenvedély projektje, a The Book of Henry hatalmas bukás lett kritikailag és anyagilag is.

Nem ez az első eset, hogy a Lucasfilm a munkafolyamatok közepén válik meg egy rendezőtől. Hasonlóan járt Josh Trank (Az erő krónikája) is a Fantasztikus Négyes bukása után, akárcsak  Phil Lord és Chris Miller a Star Wars: Han Solo film esetében, de a Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet utólagos forgatását sem az eredeti direktor, Gareth Edwards vezényelte. 

Ezek után érthető, hogy a Disney nem akarta a véletlenre bízni a dolgot, és megkereste a Star Wars - Az ébredő Erő rendezőjét, J.J. Abramst, aki több mint kétmilliárd dollárt hozott a stúdió konyhájára.

A Star Wars IX forgatókönyvét Trevorrow  szkriptje alapján Jack Thorne és Derek Connolly írják át. A film forgatása jövő év elején kezdődik meg.