Gőzerővel forog Ridley Scott legújabb filmje, a Napóleon. A legendás rendező ismét történelmi témához nyúlt, ráadásul sikerült is lencsevégre kapni Joaquin Phoenixet is a forgatáson.

A Deadline magazin még 2020 októberében számolt be arról, hogy Phoenix szerepet vállalt a projektben, a filmet pedig úgy jellemezték, hogy Bonaparte történelmi csatáira, ambícióira és stratégiájára összpontosít, amelyek történelmi katonai vezetővé tették.

Jozefina francia császárnét Vanessa Kirby alakítja majd a történetben, további szerepekben pedig Tahar Rahim, Youssef Kerkour, Mamie Barry és Liam Edwards lesznek láthatók.

Ridley Scott meglehetősen mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, a tavalyi évben két nagyjátékfilmes rendezése is megjelent, Az utolsó párbaj és A Gucci-ház, az elkövetkező években pedig további három projekten dolgozik majd a rendező, köztük az ötödik Alien-filmen és a Gladiátor 2-n.

A rendező egy korábbi interjúban elmondta, hogy filmjében Napóleon magánéletére is fókuszálni szeretne, így Jozefinával való kapcsolatára is nagyobb hangsúlyt helyez a történetben: “Mi az, ami Napóleont lenyűgözővé teszi? Nagyon egyszerű: ő egy férfi, aki a történelem egyik leghatalmasabb embere volt, mégis nagyon rá volt utalva egy nőre"

További bővebb hivatalos információ egyelőre nem látott napvilágot a Napóleonnal kapcsolatban.

akció | dráma | történelmi

A 14. századi franciaországban két jóbarát, Jean de Carrouges és Jacques Le Gris egymás ellen fordul, miután Carrouges azzal gyanúsítja meg  Le Gris-t, hogy megerőszakolta a... több»