Bár a Végjáték lezárt egy nagy korszakot az MCU történetében, jónéhány kérdést nyitva is hagyott, az egyikre pedig most a film vizuális effektekért felelős producere, Jen Underdahl adta meg meg  választ.

Akik látták a Bosszúállók: Végjátékot, pontosan emlékezhetnek az utolsó jelenetek egyikére, amikor Amerika Kapitány (Chris Evans) jócskán megöregedve visszatért az időutazásból. De vajon hány éves lehetett ekkor? Nos, a választ a Wired-nek adott interjújában a vizuális effektekért felelős producer adta meg.

„Hogy nézne ki egy szuperkatona 106 évesen? Milyen lenne a bőre?” – kezdte a producer a válaszát, amikor az idős Amerika Kapitány maszkjáról és külsejéről kérdezték.

Az életkor elég pontosnak tűnik, különösen, ha számításba vesszük Steve Rogers születésnapját, ami 1918. július 4-re esik. Így a Kapitány 105 éves lett volna 2023-ban, amikor a Végjáték történetének döntő része játszódik.

De azért akad itt némi furcsaság is, hiszen Steve története az időutazással nem igazán követi a naptári éveket. Ha 1918-ban született, akkor 1945-ben, amikor lezuhant a gépével és megfagyott, 27 éves volt. A „hibernációban” 66 évet tölthetett (az Amerika Kapitány első részének sztorija 2011-ben játszódik), ha innen indítjuk újra az öregedését, a Végjátékban nagyjából 39 éves lehetett, vagyis ennyi idős volt, amikor visszautazott az időben, hogy Peggy Carterrel élje le az életét. A Végjáték társírója, Stephen McFeely pedig egy korábbi interjújában elmondta, hogy a nagy találkozásra 1948-ban került sor. Vagyis 1948-ban Steve biológiailag továbbra is 39 éves volt.

A dolog ezen a ponton kezd egy kicsit bonyolódni. Ha tényként vesszük, hogy Peggy 2015-ben hunyt el (ami az MCU és a Marvel tévés univerzuma alapján világosan következik), akkor a pár összesen 67 évet töltött együtt, ekkor pedig Steve életkora 106 évre jönne ki. Persze az időutazás és a hibernáció jócskán megkavarja a dolgokat, de a producer által említett életkor mindent egybevetve kellően pontosan tűnik, hogy tényként kezelhessük.