Készül a Toy Story 4A kép forrása: Photo © Walt Disney Pictures

Tovább bővül minden idők egyik legsikeresebb animációs sorozata, a Toy Story. A Pixar bejelentése szerint a Toy Story 4 2017. június 16-án kerül a mozikba, a rendezői széket John Lasseter (Toy story - Játékháború, Toy story - Játékháború 2., Verdák) foglalhatja el. A széria már a kezdetektől hatalmas népszerűségnek örvendett mind a kritikusok, mind a közönség körében. A Toy story - Játékháború 1995-ben minden idők első számítógéppel animált filmje volt. A legjobb animációs film kategóriában Oscar-díjat nyert harmadik részre 2010-ben már több mint 1 milliárd dollár értékben váltottak jegyet a nézők, a teljes trilógia bevételei pedig 1,9 milliárd dollárra rúgnak. Bár korábban már elterjedt a pletyka az esetleges folyatásról, a Pixar mindeddig mélyen hallgatott a negyedik rész elkészítését illetően. A Toy Story 4 előtt a stúdió további három filmje, a Dínó tesó, a Szenilla nyomában (a Némó nyomában folytatása) és egy mindeddig cím nélküli projektje kerül a mozikba. Utóbbi kettő várhatóan 2016-ban kerül a mozikba. 

A produceri teendőket Rashida Jones és Will McCormack látják el, míg a forgatókönyvet John Lasseter , Andrew Stanton, Pete Docter és Lee Unkrich ötlete alapján szintén Jones írja majd. „Nagyon szeretjük ezeket a karaktereket, szinte családtagokként tekintünk rájuk”, írta nyilatkozatában Lasseter, majd hozzátette, addig nem akartak foglalkozni a projekttel, amíg nem voltak meggyőződve róla, hogy túl tudják szárnyalni az előző részt. A rendező elmondta, hogy az új történettel Andrew Stanton, Pete Docter és Lee Unkrich állt elő, akik azonnal meggyőzték őt. „Nagyon izgatott voltam, tudtam, hogy meg kell csinálnunk a filmet, és én akartam megrendezni.” Lasseter szerint a Pixar elsöprő sikerei mögött épp a színvonalas történetmesélés és az animációs részleg hihetetlen szakértelme áll.

A történetről egyelőre mindössze annyit tudni, hogy a folytatás cselekménye időrendben a Toy Story 3. eseményei után játszódik, és alapvetően egy szerelmes sztori lesz, melyben természetesen Buzz és Woody is visszatér. Lasseter legutóbbi filmje a szintén nagy népszerűségnek örvendő Verdák 2. volt.