Június 15-től Magyarországon is nézhető a Star Trek: Különös új világok 2. évada. A sorozat folytatását a SkyShowtime-on streamelhető.

A Rotten Tomatoes oldalán 92%-ra értékelt évadban visszatér a Vámpírnaplók sztárja, Paul Wesley is, aki legendás  sci-fi ikon, James T. Kirk szerepében látható.

Bár a Star Trek: Picard című, utolsó évadát élő sorozat is kiváló értékeléseket kapott, abban a kritikusok és a Star Trek-rajongók is egyetértenek, hogy a Star Trek: Discovery spin-offja, a Star Trek: Különös új világok az elmúlt évek egyik legjobban sikerült sorozata. Ezek alapján nem csoda, hogy a 2. évad megjelenését ekkora felhajtás övezi.

Ezúttal az amerikai premierrel egy időben, június 15-től már itthon is nézhető a sorozat a SkyShowtime streaming szolgáltatón keresztül.

Az új epizódok különleges csemegét tartogatnak a régóta Star Trek-rajongók számára:

Az Enterprise következő kapitánya, ezúttal James T. Kirk (akit a Vámpírnaplók sztárja, Paul Wesley alakít) William Shatner és Chris Pine kapitányt nyomdokaiba lépve nagyobb szerepet kap, mint az első évadban, amelyben csak vendégszereplőként tűnt fel.

A Különös világok sztorija közelebb hozza az eredeti, 1960-as évekbeli  Star Trek – Űrszekerek világát. A történet vezetésben számítani lehet arra, hogy a forgatókönyvírók behozzák az Enterprise parancsnokság  átvételének szálát is. De addig is Pike és legénysége tovább járják a galaxist, újabb és újabb bolygókat fedezve fel. Valószínű, hogy humorból sem lesz hiány, ahogy azt Spock (Ethan Peck) egy jelenetben is bizonyítja, miközben klingonokkal iszogat és egy eléggé ízléstelen warp mondatot választ.

És, ha már a humornál tartunk: a Különös világok egyik epizódjában, amelyet a Star Trek-veterán Jonathan Frakes rendez, lesz egy fura utalás a Star Trek: Lower Decks című animációs vígjátéksorozatra (amely a mostani sorozathoz képest több mint 100 évvel később játszódik) is. Hogy pontosan miről van szó, az a tízrészes 2. évadból kiderül!

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime (2023.06.15.)

A második évad tovább követi Christopher Pike kapitányt és a USS Enterprise legénységét a 23. században, akik az eredeti Star Trek sorozatban látható legénység előtt egy... több»