Gondolkodott már azon, mi történt volna, ha élete legmeghatározóbb pillanata fordítva alakul? A Netflix új filmje, a Look Both Ways/Nézz mindkét irányba! pontosan ezt teszi.

Natalie (Lili Reinhart) élete legnagyobb kalandjára készül, amikor éppen akkor végez terhességi tesztet, amikor lediplomázik a főiskolán. A nézők végignézhetik, hogy a teszt eredményétől függően kétféle utat is bejárhat az élete, mindkét történet (remélhetőleg) mindent megad neki, amire szüksége van az életben.

Reinhart castingját 2021 márciusában erősítette meg a The Hollywood Reporter. És az is biztos, hogy Wanuri Kahiu ül a rendezői székbe. Kahiu a From a Whisper című kenyai drámájával vált ismertté, amely öt African Movie Academy-díjat hozott neki, köztük a legjobb rendezés, a legjobb forgatókönyv és a legjobb film díját. Ő áll a Rafiki/Barátnők mögött is, amely az első kenyai film, amelyet a Cannes-i Filmfesztiválon vetítettek. A Look Both Ways forgatókönyvét April Prosser írta, akinek ez az első nagyjátékfilmje.

Lássuk, mit tudunk eddig a Netflix legújabb üdvöskéjéről!

1. Nézz mindkét irányba: a plot

Natalie éppen a főiskola elvégzése előtt áll, amikor válaszút elé kerül. Egy barátnőjével való vicces összejövetel azt eredményezte, hogy egy buliban terhességi tesztet csinál. A teszt eredményétől függ, hogy milyen utat jár be az élete. A Nézz mindkét irányba mindkét útra elkalauzolja a nézőket, és megnézi, hogy Natalie élete az eredménytől függően hová vezet.

Ha a tesztje pozitív lesz, akkor úgy néz ki, hogy ő és Gabe (Danny Ramirez) Austinba mennek. A trailer alapján egy szülőpárosnak mesélnek a terhességről. A cselekmény szinopszisa megerősíti, hogy Austin a szülővárosa, így lehet, hogy a szüleinek árulják el a titkot. Ahogy megszüli gyermeküket, boldog kis család alakul ki számára és Gabe számára Texasban. Ha a tesztje negatív lesz, akkor a barátnőjével (Aisha Dee) Los Angelesbe utazik, és bálványa, Lucy Galloway (Nia Long) mellett kap munkát. Új kapcsolata kibontakozik egy munkatársával, akit David Corenswet alakít.

Hogy tisztázzuk, ez a film nem része a Netflix interaktív kínálatának. A nézők nem választhatják ki, hogy Natalie melyik utat választja, hanem mindkettőt végignézik. A szinopszisból úgy tűnik, hogy a film nem fogja egyik utat sem előnyben részesíteni a másikkal szemben, ami nagyszerű. A nézőknek egy boldog történetet kell látniuk, függetlenül attól, hogy milyen eredménnyel zárul a teszt.

"Mindkét út során Natalie megtapasztalja az életet megváltoztató szerelmet, művészként követi álmai karrierjét, és újra felfedezi önmagát.

Annak megmutatása, hogy Natalie megkapja a saját happy endjét, függetlenül attól, hogy hogyan alakul az élete, megerősíti azt az üzenetet, hogy az életben minden okkal történik. Csak azért, mert nem az történik, amire gondoltál, még nem jelenti azt, hogy nem lesznek ugyanolyan esélyeid és boldog pillanataid, és ez egy remek történet, amit a képernyőn is remekül lehet látni.

2. Nézz mindkét irányba: a szereplők

Lili Reinhart játssza Natalie szerepét. A közönség a színésznőt a CW Riverdale című sorozatában nyújtott áttörő szerepéből ismerheti, ahol Bettyt alakítja. Danny Ramirez Gabe, a barátja, akitől gyermeket vár. Nemrég a Top Gun: Maverick és A Sólyom és a Tél Katonája című sikerekben szerepelt. David Corenswet, aki Natalie szerelmét alakítja Los Angelesben, korábban a Netflixszel dolgozott együtt A politikus című filmben.

További szereplők: Aisha Dee, Natalie barátnőjeként, Andrea Savage (Az alelnök), Luke Wilson (Doktor Szöszi) mint Rick, Nia Long (NCIS: Los Angeles) mint Lucy Galloway.

3. Megjelenési dátum

A film 2022. augusztus 17-től lesz elérhető a Netflixen.

4. Minden, amit még tudunk

A film eredeti címe Plusz/Mínusz volt, ami a Natalie életét megváltoztató terhességi tesztre utal, ahogy arról Reinhart szereposztási bejelentésében a The Hollywood Reporter is beszámolt. Nem világos, hogy mikor változott meg a film neve, mivel a kezdeti forgatás az eredeti cím alatt fejeződött be Reinhart Instagram-posztja alapján. A Hollywood North Buzz beszámolója alapján a Plus/Minus még mindig használatban volt, amikor az újrafelvételek 2022 elején zajlottak, így valószínű, hogy a név valamikor a késői utómunkálatok során változott.

A Nézz mindkét irányba Reinhart második filmje executive producerként; az első az Amazon Prime A szerelem kémiája című filmje volt. Így már érthető, hogy a színésznő exkluzív first-look szerződést kötött az Amazonnal a Small Victory Productions nevű produkciós bannerével. Ő és Catherine Hagedorn a streamingszolgáltató számára fejleszt majd tartalmat. A Deadline idézetében a színésznő részletezte céljait az általuk létrehozott felülettel: "A Small Victory Productions olyan történeteket fog elmesélni, amelyek a fiatal felnőttkor összetettségét tárják fel - queer, sokszínű és mindenkit befogadó."

dráma | romantikus | vígjáték

A főiskola elvégzésének előestéjén Natalie élete párhuzamos valóságokká válik: az egyikben teherbe esik, és szülővárosában marad, hogy felnevelje gyermekét, a másikban... több»