Izgalmas hírekkel szolgálhatunk a történelem rajongóinak. A Tom Hanks és Steven Spielberg közreműködésével készült második világháborús minisorozat, A levegő urai mától elérhető az Apple Tv+-on. 

A sorozat a 100. Bombázó Csoport érdekes történetére összpontosít, felfedve a csoport múltját és a rájuk ragadt Véres Százak becenév jelentését.

Donald L. Miller 2007-es könyvének, a Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany, adaptációjaként a sorozat bemutatja az Egyesült Államok Légierejének 100. Bombázó Csoportját és annak második világháborús tapasztalatait. A csoportot az ütközetek során szerzett jelentős veszteségeinek köszönhetően nyerte el a Véres Százak nevet. A sorozat felfedi a katonákat érő pszichológiai és érzelmi kihívásokat. Emellett részletekbe menően vizsgálja a második világháború légierejét ért támadásokat, beleértve a tűzharc, a sebesülés és a fogságba esés kockázatát.

Az Apple TV+ sorozat egy olyan sztárokkal teli szereplőgárdát vonultat fel, mint Austin Butler (aki Elvis Presleyként ismert az Elvisben). A mellékszereplők között olyan nevek találhatók, mint Nikolai Kinski, Stephen Campbell Moore, Ncuti Gatwa (a Szexoktatás és a Ki vagy, Doki? sorozatokból), Raff Law, James Murray és Kai Alexander.

A Rotten Tomatoes kritikai portálra beérkező vélemények alapján a sorozat jelenleg 93%-os értékelésen áll. Ha kíváncsi vagy rá, a mafabos adatlapról az Apple TV+ logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

akció | dráma | thriller

A Donald L. Miller azonos című könyve alapján és John Orloff forgatókönyvével készült Masters of the Air a 100. bombázócsoport (a „Véres Század”) tagjainak sorsát követi,... több»