A mára már klasszikusnak számító Knights of the Old Republic szerepjátékot alighanem minden igai Star Wars rajongó ismeri.

A videojáték még 2003-ban látott napvilágot, és noha egy teljesen más idősíkban játszódik, mint a franchise mozifilmjei, ennek ellenére hatalmas rajongótábort tudhat magáénak. Egy ideje már feltételezhető volt, hogy a Lucasfilm stúdió az idén decemberben mozikba érkező Star Wars: Episode IX után új trilógiát szeretne készíteni, ráadásul az új epizódokon David Benioff és D. B. Weiss, a Trónok harca készítői, illetve Rian JohnsonAz utolsó Jedik rendezője közösen dolgozna.

Kathleen Kennedy, a stúdió elnöke maga erősítette meg a produkció előkészületei már zajlanak. Egyelőre azonban óvatosan kezelnek minden ezzel kapcsolatos további információt. Szóval, az is kérdéses, hogy a nézők mozifilmben vagy televíziós produkcióban láthatnák-e az új Star Wars trilógiát.

Mindenesetre Kennedy elmondta, hogy a Solo film bemutatása az bizonyította számukra, hogy érdemes átgondolniuk az újabb Star Wars film premierjeinek ütemezését, így a Knights of the Old Republic filmadaptációjára egészen biztos még egy darabig várniuk kell a nézőknek.