Negatív rekordot döntött a Hangya 3

Számunkra a A Hangya és a Darázs: Kvantumánia egy szórakoztató kirándulás a látványosan illusztrált Kvantum-síkba, amely Kangnak (Jonathan Majors) köszönhetően egy remek gonosztevőt is felvonultat. De nem minden kritikus lelkesedett annyira a legújabb Marvel-filmért, mint mi, ahogy az a Rotten Tomatoes oldaláról kiderül.

A kritikusok oldalán A Hangya 3 mostanra beállította az Örökkévalók negatív rekordját a platformon az eddig összegyűjtött 306 értékeléssel. Mindkét esetben a kritikák mindössze 47 százaléka pozitív (2023. február 20-án), kevesebb, mint az MCU bármely más filmjénél (összehasonlításképpen: az első két rész Rotten Tomatoes-értékei 83 és 87).

A negatív szavazatok azonban nem tántorították el a Marvel-rajongókat világszerte attól, hogy elkapkodják a jegyeket a címszereplő Bosszúálló és családja harmadik szólókalandjára.

Csak az Egyesült Államokban a Kvantumánia a nyitóhétvégéjén bő 118 millió dolláros bevételt hozott. Ez több mint kétszer annyi, mint a nagyra nőtt szuperhősök debütálása, amely annak idején 57 millió dollárral indult a tengerentúlon. És még a folytatása, A Hangya és a Darázs is, amely annak idején az első MCU-film volt, amely a sokkolóan végződő Bosszúállók: Végtelen háború után figyelemfelkeltő bónuszt kapott, "csak" 76 millió dollár körüli összeget hozott a kasszákba az első napokban a produkció hazájában.

A HANGYA 3 AZ Avatar 2 HELYÉBE LÉPETT

Nemzetközi szinten a Hangya 3 további 239 millió dollárt tett hozzá az eredeti eredményéhez, így a képregényes látványosság már figyelemre méltó, 357 millió dolláros világszintű jegybevétellel rendelkezik - ami nincs is olyan messze az első A Hangya összesített eredményétől (519 millió dollár).

A világ fontos filmes piacai közül az MCU ötödik fázisának előzetese 19,2 millió dolláros kiábrándító jegybevételi eredményével csak Kínában maradt el a várakozásoktól és két elődjétől - és mindezt annak ellenére, hogy a filmet a világ többi részével egy időben mutatták be a hollywoodi blockbusterek mozibemutatóit szigorúan szabályozó Középső Királyságban (ez legutóbb a Disney-produkcióra a 2019-es Bosszúállók: Végjáték esetében volt jellemző).

Most már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy a 31. MCU-filmnek is lesz-e kitartása és képes lesz-e meggyőzően teljesíteni a kasszáknál a következő hetekben. A sikeres kezdés után A Hangya és a Darázs: Kvantumánia című filmnek mindenesetre az első két Hangya-kaland globális összbevételét (519 és 623 millió dollár) is meg kell haladnia.

akció | kaland | misztikus | sci-fi | thriller | vígjáték

Nem tűnik túl jó ötletnek , amikor Cassie, Scott Lang lánya létrehoz egy olyan eszközt, amely lehetővé teszi a kommunikációt a Kvantumbirodalommal. Scott, Cassie és Hope Van... több»