Netflix: 2021 legjobb filmjének írójától jön a milliók által várt mozi

A videojátékok és a filmek hagyományosan nehezen találják a közös hangot. Többnyire ha film alapján játékot készítenek, az a gyenge közepes színvonalat is alig éri el. De az sem szokott sokkal jobb lenni, ha egy játékból készítenek mozit. Erre is rengeteg példát találunk. Szerencsére mostanában azért akad néhány ellenpélda is, hiszen az Uncharted, a Sonic, a sündisznó és a The Last of Us is egész jól működött. A következő a sorban pedig a XXI. század egyik legnépszerűbb videojátékos franchise-ja lehet.

A Gears of War széria 2006 óta írja a maga történelmét, ez idő alatt öt számozott epizódot ért meg, plusz néhány mellékágat. A Netflix már évek óta dolgozik rajta, hogy mind egy élőszereplős film, mind egy animációs sorozat formájában feldolgozza a játékokat.

A film kapcsán érkezett most hír, méghozzá arról, hogy megtalálta a projekt a forgatókönyvíróját. Ráadásul nem is akármilyent, ugyanis egy igazi sci-fi szakértőt sikerült megnyerni. Jon Spaihts ugyanis már több hollywoodi blockbuster sci-fi forgatókönyvét megírta, sőt, már Oscar-jelölést is kapott az egyik munkájáért.

Az első filmje a közepesen sikeres A legsötétebb óra volt, majd ezt olyanok követték, mint a Prometheus, az Utazók, a Doktor Strange és legutóbb a Dűne. Utóbbiért jelölték a legjobb adaptált forgatókönyv Oscar-díjára is.

A hírek szerint ő írja a Gears of War film forgatókönyvét, ami nagyon komoly feladat. Mert a videojátékos franchise igen kritikus rajongóközönséggel rendelkezik, akiknek nagyon nehéz megfelelni. Cserébe viszont az elmúlt közel két évtized során olyan univerzum épült a játékok által, amely termékeny táptalaj lehet egy jó sztorihoz. Kíváncsian várjuk.