Netflix: A 15 legjobb karácsonyi film az ünnepi estékre

Minden decemberben átrendezzük időbeosztásunkat az ajándékvásárlás, a süteménysütés, a partikra járás, a karácsonyi éneklés és - minden eddiginél jobban - a filmnézés köré.

Az ünnepi filmek kincsesbányája jellemzi az időszakot, ezért jobb, ha sorba állítja őket, mielőtt eljön az újév, a fogadalmak beindulnak, és elkezdődik a hosszú várakozás a következő ünnepi szezonra.

Kiválasztottunk 15 filmet, amelyek a Netflixen streamelhetőek, így akad választék bőven!

Szóval főzz egy kis kakaót, elő a bolyhos zoknikat, és kezdődhet az ünnepi szezon streamelése!

#15

animáció | családi | kaland | vígjáték

Az emberek belső ragyogása még a legfagyosabb helyeken is képes fényt hozni a másik életébe. több»

A Mikulás új eredettörténetet kap Sergio Pablos ünnepi filmjében, amely Oscar-jelölést kapott a legjobb animációs film kategóriában. J.K. Simmons adja a hangját a címszereplőnek, a zárkózott játékkészítőnek, akinek az önző postással (Jason Schwartzman) valószínűtlen barátsága még valószínűtlenebb projektet eredményez: az éjszaka közepén játékokat szállít a helyi gyerekeknek. Ez örömet hoz a 19. századi Norvégia keserűen megosztott városába.  
#14

84 Karácsonyi krónikák  (2018)

(11) (5)

családi | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

A testvérpár, Kate és Teddy Pierce idén meg akarják lesni a Télapót, ám a csíny végül olyan kalandokba sodorja őket, amelyekről a legtöbb gyerek még csak álmodni sem mert... több»

Ki gondolta volna, hogy Kurt Russell a Mikulás szerepére született? Clay Kaytis 2018-as karácsonyi kalandjában a sztár zseniálisan testesíti meg Szent Nicket, aki -- amikor a szánja meghibásodik, és a zsáknyi ajándék elveszik a karácsony esti éjszaka közepén -- össze kell fognia egy pár gyerekkel, hogy még hajnal előtt megmentsék az ünnepet. A Chris Columbus rendezte folytatásban Russell igazi élettársa, Goldie Hawn áll mellé Mikulásné szerepében.
#13

romantikus

Netflix

Egy chicagói lány és egy arisztokrata egymás szakasztott másai, és mind a ketten vágynak egy kicsit a másik életére.  több»

Készen állsz egy újabb filmmaratonra? Állj sorba Mike Rohl Princess Switch című trilógiájáért, amelyben egy amerikai cukrász (Vanessa Hudgens) részt vesz egy karácsonyi sütőversenyen a fiktív Belgraviában, ahol találkozik a herceg menyasszonyával (szintén Hudgens), és megdöbbenve tapasztalja, hogy látszólag egyformák. Ki tudna ellenállni egy ilyen lehetőségnek egy gyors kis életcserére? És aztán ki tudna ellenállni annak, hogy a hasonmások történetét tovább kövessék a folytatásokban?
#12

dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Netflix

Egy varázslatnak köszönhetően egy középkori lovag, Sir Cole (Josh Whitehouse) Ohió utcáin találja magát. Egy elragadó tanárnő, Brooke (Vanessa Hudgens) személyében talál... több»

Monika Mitchell zagyva romantikus fantasyjében Vanessa Hudgens egy középnyugati középiskolai tanárnőt alakít, aki - elég valószínűtlen módon - beleszeret egy középkori lovagba (Josh Whitehouse). A lovag varázslatos módon utazik az időben, hogy karácsony estéjére teljesítsen egy meg nem határozott kozmikus küldetést.
#11

családi

Netflix

Nikolas édesapja a manók lakhelyét keresi, Elfheimet, azonban fia, Nikolas már rég nem hallott felőle, ezért a keresésére indul. Segítségére van hűséges rénszarvasa, Villám... több»

Szenteste tökéletes alkalom, hogy megnyomd a lejátszást Gil Kenan varázslatos filmjén. Amikor a király (Jim Broadbent) jutalmat ígér a remény szimbólumáért cserébe, az ifjú Nikolas (Henry Lawfull) megpróbál segíteni apjának a díj elnyerésében, és egy epikus küldetésen találja magát, hogy eljusson a manók által lakott varázslatos városba.
#10

romantikus | vígjáték

Netflix

Egy merész riporter álruhát ölt és dadusnak jelentkezik a jóképű herceg otthonába. Meg is kapja az állást, ahol azonban rövidesen fülig belezúg a hercegbe. A gond pedig az,... több»

Szánj egy egész vasárnapot a meghitt hangulatra, és nézd végig a teljes Karácsonyi herceg-sagát. A trilógia Alex Zamm 2017-es romantikus komédiájával kezdődik, amelyben egy amerikai újságírónő (Rose McIver) karácsonykor a kitalált Aldovia nevű országba utazik. Miközben egy szenzáció után szimatol, beleszeret az aldoviai hercegbe (Ben Lamb).
#9

72 Alkalmi randevú  (2020)

(11) (5)

romantikus | vígjáték

Netflix

Sloane és Jackson utálják, hogy egyedül kell lenniük az ünnepségeken, ahol állandóan el kell viselniük rokonaik ítélkezését. Amikor a két idegen találkozik, megfogadják,... több»

Íme egy történet, amely reményt ad mindenkinek, aki egyedül repül az ünnepek alatt. Emma Roberts és Luke Bracey egy szingli párost alakít, akik egy csalódást okozó karácsony után egyezséget kötnek, hogy mindig egymás "holidate-jei" lesznek John Whitesell fergeteges romantikus komédiájában. Egy év leforgása alatt felbukkannak egymás mellett Szent Patrik napján, július negyedikén, halloweenkor és a kettő között mindenhol. Ám mire újra eljön a december, a megállapodásukkal - és egymással - kapcsolatos érzéseik teljesen megváltoznak.
#8

családi | fantasy | musical

Netflix

David E. Talbert  története egy képzeletbeli világba, Cobbletonbe repít, ahol egy különc játékkészítő, Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) életében újra pislákolni kezd a... több»

A kritikusok által is elismert és ünnepi varázslattal teli David E. Talbert zenés fantáziája egy olyan karácsonyi utazás, amelyet nem szabad kihagyni. Forest Whitaker játssza a zseniális játékkészítő Jeronicus Jangle szerepét - aki már rég tönkrement, mióta áruló tanítványa (Keegan-Michael Key) ellopta találmányainak könyvét. Lánya (Anika Noni Rose) és unokája (Madalen Mills) segítségével igyekszik visszaszerezni örökségét, és újra ihletet meríteni.
#7

családi | kaland | romantikus | vígjáték

Netflix

Sophie híres író az Egyesült Államokban. Skóciába utazva azon kapja magát, szívesen vásárolna egy kastélyt - viszont a szőrszálhasogató tulajdonos egy skót herceg, aki nem... több»

Brooke Shields és Cary Elwes a főszereplői Mary Lambert hangulatos romantikus vígjátékának, amelyben egy nemrég elvált romantikus regényírónő (Shields), akit rajongói ostromolnak, mert megölte egy szeretett karakterét, Skóciába repül, hogy kivárja a vihart. Amikor meglát egy kastélyt, amelyet még gyerekkorából ismert, impulzívan úgy dönt, hogy megveszi a mogorva hercegtől (Elwes), aki az otthonának nevezi. Csak meg kell nézni, hogy kiderüljön, vajon a történelmi kastély-e az egyetlen dolog, amibe ott beleszeret!
#6

60 Családi cserebere  (2023)

(11)

családi | vígjáték

Netflix

A Brenner család egy reggel arra ébred, hogy a gyerekek és a szülők testet cseréltek. Hogy visszafordítsák a helyzetet, a szülőknek meg kell találniuk a baj forrását, ám... több»

Egy ötfős család, amely generációkon át nem kapcsolódik egymáshoz, és amelyet a rohanó időbeosztás felemészt, erőteljes lökést kap az összetartozásra McG új vígjátékában, amely Amy Krouse Rosenthal 2010-es, "Bedtime for Mommy" című gyerekkönyvén alapul. Jennifer Garner és Ed Helms a főszerepben három gyerek (és egy kutya) szüleit alakítják, akik mind kénytelenek egymás bőrébe bújni - szó szerint -, amikor karácsony előtt testet cserélnek. Itt az ideje az intenzív empátiának! 
#5

59 Karácsonyi románc  (2022)

(5) (4)

romantikus | vígjáték

Netflix

A karácsony előtti napokban egy fiatal, frissen eljegyzett örökösnő síbalesetet szenved. Miután amnéziát diagnosztizálnak nála, a jóképű szállástulajdonos és lánya... több»

Lindsay Lohan diadalmasan tért vissza a filmvászonra. A színésznő ezúttal Janeen Damian romantikus komédiájában a főszerepet játssza, mint egy pimasz örökösnő, aki egy síbaleset után elveszíti az emlékezetét. Egy hangulatos kunyhóban száll meg, miközben próbálja kitalálni, hogy ki is ő valójában, és közben lkezd kötődni a tulajdonoshoz (Chord Overstreet) és annak lányához.
#4

57 Noel naplója  (2022)

(5) (1)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Egy férfi karácsonykor hazatér, hogy rendezze elhidegült édesanyja hagyatékát. Ott egy naplóra bukkan, amely a múltjának titkait rejtheti, és egy gyönyörű fiatal nőre, aki... több»

Charles Shyernek ez az ünnepi dráma egy kis romantikát és egy kis rejtélyt kínál. Édesanyja halála után egy sikeres regényíró (Justin Hartley) karácsonykor szülővárosába utazik, hogy rendezze a hagyatékát. Ott találkozik egy fiatal nővel (Barrett Doss), aki válaszokat keres a saját családja történetére; együtt szembesülnek a múltjukkal - és talán megtalálják a jövőjüket.
#3

56 Szinglilét  (2021)

(4)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Peternek elege van abból, hogy családja örök szinglinek tartja, így a közelgő karácsonyi ünnepekre felkéri egy barátját, Nicket, hogy mutathassa őt be párjaként szülei előtt. több»

Peter (Michael Urie), hogy megelőzze a családja éves faggatózásait a kapcsolati státuszáról, megkéri legjobb barátját, Nicket (Philemon Chambers), hogy az ünnepek alatt adja ki magát a barátjának. Peter azonban nem számít arra, hogy az anyja (Kathy Najimy) összehozza őt a fitneszedzőjével - ahogy arra sem, hogy Nickkel való kapcsolatában talán több van, mint barátság. Michael Mayer 2021-es romantikus komédiája, amelyben Jennifer Coolidge is feltűnik Peter különc nagynénikéjeként, az ünnepek alatt kötelező néznivalóvá vált.  
#2

56 Behavazva  (2019)

(7)

romantikus | vígjáték

Netflix | HBO Max

Karácsony éjszakáján egy kisvárosban a hóvihar összehoz egy csapat fiatalt.  több»

A John Green, Maureen Johnson és Lauren Myracle azonos című YA regénye alapján készült Luke Snellin-féle tini romantikus vígjáték egy nagy csapat tinédzsert (köztük Kiernan Shipka, Isabela Merced és Odeya Rush) követ egy havas szentestén. A tinik különböző romantikus intrikái - köztük egy, a városon átutazó popsztárral (Shameik Moore) kapcsolatos - a nap folyamán egyre jobban felerősödnek és összefonódnak, hogy aztán aznap este minden egy epikus buliba torkolljon.
#1

romantikus | vígjáték

Netflix

Történetünkben barátságok kerülnek próbatétel elé egy hivalkodó ünnepi hírlevél miatt. több»

A karácsony versenysport Mary Lambert új vígjátékában. Heather Graham egy külvárosi anyukát alakít, aki egy kis komédiába illő zűrzavarban végül úgy dönt, hogy családjával együtt tölti az ünnepeket régi ellenségénél (Brandy). Nézd meg, hogy a régi feszültségek utat engednek-e egy új megértésnek - vagy a felállás inkább egy ünnepi vendéglátós lecsapáshoz vezet.