Netflix: Az 5 legjobb koreai horror thriller, melyekről nem érdemes lemaradnod

Dél-Korea az elmúlt években kétségtelenül betört a nemzetközi film piacra is, elég csupán a Vonat Busanba: Zombi expressz alkotást megemlítenünk, amely világszerte hatalmas sikert aratott.

Ez persze csak a jéghegy csúcsa, hiszen ezúttal további öt olyan koreai thrillert és horrort válogattunk össze, amelyeket egyszerűen nem érdemes kihagyni. Csekkoljátok a listánkat lentebb!

Fontos továbbá elmondanunk, hogy minden egyes közvetlenül elindítható a “Lejátszás a NETFLIX-en” gombra kattintva, amennyiben van előfizetésetek a szolgáltatónál.

#5

85 Sweet Home  (2020)

(9) (5)

dráma | fantasy | horror | thriller

Netflix

Egy olyan világban, ahol az emberek vérengző szörnyetegekké válnak, egy kamaszfiú és szomszédai a túlélés zálogaként megpróbálják megőrizni az emberségüket.  több»

A Sweet Home ugyan szörny-horror műfajába sorolható, ugyanakkor egy bátran kísérletező alkotásról beszélhetünk. Amikor egy rejtélyes betegség terjed a lakosság körében, és az embereket furcsa lényekké változtatja, egy lepusztult lakópark lakói összefognak, hogy együtt éljenek túl a változó világban.
#4

akció | dráma | horror | thriller

Netflix

A sorozat második évadában fokozódik a hangulat, a tét a Csoszinok megmaradása. Halál, dicsőség, kegyetlen összecsapások és az elkerülhetetlen leszámolás várja a nézőket A... több»

Míg a legtöbb zombisorozat a modern világban játszódik, A királyság titkai a történetet a Csoszun-dinasztia idejébe, az 1600-as évek környékére "repteti". A sorozat a király törvénytelen fiát (Ju Ji-hoon) követi, akinek trónja veszélybe kerül. Miközben a háttérben politikai intrikák szövődnek, a szereplők megpróbálják megérteni egy pusztító járvány kitörésének okait, amely élőhalottá változtatja az embereket. Az átlagos akciódús zombis filmekhez képest lassan halad a történet, de rengeteg feszültség és történelmi fikció szövi át a történetet.
#3

75 #túlélők  (2020)

(9)

akció | dráma | horror | thriller

Netflix

Miután elszabadul egy gyilkos zombivírus, egy magányosan élő férfi kétségbeesetten keresi a kiutat az otthonából, mielőtt még túl késő lenne...

Egy játékos elszakad a családjától, amikor egy zombijárvány fenyegeti Szöult, és csak egy tál ramenre, egy üveg vízre és a józan eszére számíthat a túlélés során. Amikor azonban mindez elfogy, és minden remény elveszni látszik, Kim Yoo-bin (Park Shin-hye) siet a megmentésére.
#2

84 Dicsőség  (2023)

(6)

dráma

Netflix

Egy nő bosszút akar állni a gyerekkori bántalmazóin, akik tönkretették az életét. Gondosan előkészíti tervét, majd beindítja a folyamatot. több»

Ha egy igazi bosszúdrámát néznél, akkor ne keress tovább. A Dicsőég története egy olyan nőt követ, aki egykor középiskolai bántalmazás áldozata volt. Éveken át dolgozott egy terven, hogy megfizessenek az elkövetők tetteiért. Miután tanárnő lesz abban az iskolában, hamar megkörnyékezi azokat, akiknek köze volt az ellene elkövetett gaztettekhez.
#1

akció | dráma | fantasy | horror | sci-fi | thriller

Netflix

Zombivírus kezd terjedni egy iskolában. A diákok mindent megtesznek, hogy túléljenek. több»

A Hyosan középiskola az élőhalottak elleni csatatérré válik, amelyben a diákok az életükért küzdenek, miután egy zombivírus terjedni kezd. A csapdába esett tizenéveseknek meg kell védeniük egymást, miközben megpróbálnak élve kijutni az épületből. Tinédzsernek lenni elég kemény dolog, de a diákoknak a túléléssel és a veszteséggel is meg kell küzdeniük, még ha a világuknak vége is lesz. Az már most biztosra vehető, hogy elkészül a második évad is!