Netflix: Ez a 7 sorozat véget ér 2023-ban

...és újra itt tartunk: amit a Netflix adott, azt a Netflix elveszi.

Mostmár egészen biztos, hogy néhány kedvenc sorozatunk számára - mind a sugárzás, mind a befejezés szempontjából 2023 "végzetes" év.

Míg idén olyan rajongók által kedvelt Netflix-műsorok térnek vissza, mint az Outer Banks, a Te és a Fülig beléd zúgtam, addig szomorúan búcsúzunk egy maroknyi nagyszabású címtől is, amelyek utolsó évadját sugározzák a következő hónapokban. Ez történik például az Én még sosem...-mel is.

Ráadásul kétségtelenül rengeteg, túl hamar törölt "áldozat" is szegélyezi a streaming platform idei döntéseink útját. A Netflix egy sorozattal kapcsolatban már be is jelentette, hogy az még csak egy második évadra sem tér vissza. 

Íme, 7 sorozat, amelyet a Netflix 2023-ban törölt.

#7

74 Manifest  (2018)

(6)

dráma | misztikus

HBO Max | Netflix

A Montego Air 828-as járata légörvénybe keveredett. A sikeres landolás után nagy kő esik le a legénység és az utasok szívéről. Ekkor azonban rájönnek, hogy a néhány órának... több»

Miután feltámasztotta a sorozatot egy utolsó évadra, az NBC-nél való törlés után, a Netflix idén leadja a Manifest utolsó évadának második részletét. Az első 10 epizód 2022 novemberében, a rejtélyes thriller sorozat utolsó 10 epizódja pedig 2023 júniusában kerül le a képernyőről. Akadtak sorozatok, amelyeket a platform megmentett, de aztán kénytelen volt befejezni. Az egyik legismertebb példa talán a Lucifer (Lucifer az Újvilágban) , amiből azért így is jó nagy ráaadást kaptunk. Hála istennek! Akarom mondani, hála Lucifer AKA Tom Ellis ördögi sármjának!
#6

dráma | romantikus

Netflix

Tully és Kate 1974-ben találkoztak, és azóta különös kapcsolat köti össze őket. Kate meglehetősen félénk és visszahúzódó, míg Tully inkább a menő csajok klubját... több»

2022 októberében erősítették meg, hogy a Katherine Heigl és Sarah Chalke alkotta sorozat mindössze két évad után véget ér. A második évad azonban megkapta a szuperméretű osztott évadkezelést. A 16 epizódból álló utolsó évad első 8 epizódját 2022 decemberében adták le, a második részlet pedig 2023. június 8-án került képernyőre. Öröm az ürömben, hogy ez a sorozat elég szorosan követte a könyvet. Tulajdonképpen csak azért tudták két évadosra dagasztani, mert az alkotók még több megható, vicces, izgalmas Kate&Tully sztorit pakoltak rá az eredeti szálra, ami viszont végig ott van. A történet így kerek. Nem nyújtották, nem húzták. Bár jó lett volna még tovább nézni és még többet ismerni meg a barátnők életéből, a Szentjánosbogár lányok esetében kimondhatjuk: a készítők jól jártak el. Kerek, megható mesét kaptunk a barátságról, a gyászról, a szerelemről, az életről amit, mint egy jó filmet, újra és újra megnézhetünk és akár minden életszakaszban mást ad majd nekünk. És soha nem kell úgy éreznünk a végén, hogy nem kaptuk meg a méltó lezárást.
#5

82 Én még sosem...  (2020)

(13) (5)

vígjáték

Netflix

Devi egy modern, első generációs indiai-amerikai tinédzser lány, akinek meg kell vívnia a maga harcait a beilleszkedéshez. Amikor Devire rátalál a szerelem, addigi bonyolult... több»

Minden jónak egyszer vége szakad egyszer, és ez a kedvenc Netflixes tinisorozatainkra is igaz. Még 2022 áprilisában megerősítették, hogy az Én még sosem... 4. évada lesz az utolsó, amit Maitreyi Ramakrishnan Devijével tölthetünk. A sorozat társalkotója, Mindy Kaling az EW-nek nyilatkozva magyarázta, miért kellett véget érnie a sorozatnak: "Négy évad egy középiskolás sorozat esetében úgy éreztük, hogy ennek csak így van értelme. Nem maradhatnak örökké a középiskolában. Láttunk már ilyen sorozatokat... Emellett a színészek is öregednek, és kezd őrültségnek tűnni, hogy egy 34 éves egy 15 éves gyereket játszik". Ezzel igazán nem vitatkozhatunk.
#4

akció | dráma | sportfilm | vígjáték

Netflix

Az 1984-es All Valley Karate Tournament után harminc évvel Johnny Lawrence újranyitja a Cobra Kai dojo-t, ami újból feltüzeli riválisát, Daniel LaRussot. több»

Jó hírek: Cobra Kai-t megújították a hatodik évadra. Rossz hír: ez lesz az utolsó. A Karate Kid spin-off sorozat véget ér, szerencsére a saját feltételei szerint. "A Cobra Kaial kapcsolatos célunk mindig is az volt, hogy a mi feltételeink szerint fejezzük be, és a Völgyet abban az időben és azon a helyen hagyjuk el, amit mindig is elképzeltünk. Így hát hatalmas büszkeséggel és hálával jelenthetjük be, hogy ez sikerült" - írják az alkotók, Josh Heald, Jon Hurwitz és Hayden Schlossberg a közleményben - "A közelgő hatodik évad a Cobra Kai befejezését jelenti. Bár ez egy keserédes nap lehet a fandom számára, a Miyagiverzum soha nem volt még erősebb. Ez a fandom a legjobb a világon, és reméljük, hogy még több Karate Kid történetet mesélhetünk majd el veletek együtt. Mert mint mindannyian tudjuk, Cobra Kai soha nem hal meg."
#3

77 Lockwood és tsa.  (2023)

(8)

akció | dráma | kaland

Netflix

Adott egy aprócska szellemvadász-ügynökség, amelyet két tinédzser fiú és egy újonnan érkezett, látnoki képességekkel megáldott lány vezet. A renegát triónak az a sorsa,... több»

A természetfeletti YA-sorozatot szintén mindössze egy évad után, 2023 májusában törölték. A Variety szerint a Netflix állítólag elégedett volt a sorozattal (amely nem sokkal a megjelenése után felkerült a streamingszolgáltató Top 10-es listájára), de a nézettségi számok a jelek szerint nem érték el azt a küszöböt, hogy zöld utat kapjon egy második évad. A hűséges, hangos rajongótábor azóta is megosztja csalódottságát a Netflixen. Vajon lehetett itt szerepe a Stranger Things brutális és mindent elsöprő sikerének? Természetesen nem teljesen ugyanaz a zsáner, de: tinik, nyomozás, természetfeletti. Meglehet, a streaming óriás egy mérlegre tette a két sorozatot és így már nem volt nehéz meglátni, hogy Lockwoodék könnyűnek találtattak. Persze, ez csak spekuláció. Talán egyszer megtudjuk, mi állhatott a döntés hátterében valójában.
#2

72 Freeridge  (2023)

(1)

vígjáték

Netflix

Egy baráti társaság elszabadított egy halálos átkot - bár nem biztosak benne -,  és ezzel egy új kaland veszi kezdetét. több»

Sajnos ultrarövid életű, csupán egy évadot élt meg az On My Block spin-off sorozat. Áprilisban, alig két hónappal a platformon való debütálása után a Rolling Stone arról számolt be, hogy a sorozat a pozitív kritikák ellenére nem tér vissza a második évadra. És persze a sztori cliffhangerrel ért véget, így a rajongók nyilván le voltak sújtva, hogy nem kapnak többé válaszokat. Nem az első egy ilyen befejezés sem. A fantasztikus GLOW című sorozat három évadot ért meg és a harmadik évad vége egy szép nagy cliffhanger volt. Sosem tudhattuk már meg, hogyan alakul az egyre sikeresebbé váló női pankrátorok sorsa.
#1

62 Vágyak/Valóság  (2021)

(11) (1)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Egy kisvárosi anyuka fantáziadús utazásra indul az emlékei között, miközben házasélete éles ellentétet mutat vad gyermekkorával. több»

Egy hónappal azután, hogy a Netflixen megjelent a 2. évad, a Sarah Shahi főszereplésével készült sorozatot törölték. Néhány nappal a hír megerősítése előtt Sarah a sorozatot szidta, mondván, hogy "nem kaptam olyan támogatást a sorozatban részt vevő emberektől, mint az első évadban". Nos, talán nem is akkora gond, hogy megválunk Billy kalandjaitól, hiszen ez a történet egyike volt a kapcsolatokat igazán toxikusan ábrázoló filmeknek/sorozatoknak. Bár a második évadban próbáltak menteni és kicsit jobban árnyalni a karaktereket, a döntéseiket életszerűbbé tenni, azért a Vágyak/Valóság még mindig az, ami volt: egy túlfűtött óda a toxikus szerelmi kapcsolatokhoz.