Mike Flanagan korábban olyan produkciókkal aratott nagy sikert, mint a Mise éjfélkor, az Álom doktor és A Hill-ház szelleme. A rendező viszont nem pihen, hiszen egy új sorozattal, Az éjféli klubbal jelentkezett a Netflixen.

Flanagan nagy erőssége, hogy a félelmet és a horrort nem a sokk felszínes eszközeként használja filmjeiben, hanem legtöbbször lélektanilag rendkívül kifinomult, olykor mérhetetlenül nyugtalanító módon ülteti el a nézőben a borzongást.

MIRŐL SZÓL A SOROZAT?

A Brightcliffe Hospice-ban halálosan beteg tizenéves gyerekek laknak, akik együtt megalapítják az Éjféli klubot. Éjfélkor titokban találkoznak, hogy rémtörténeteket meséljenek egymásnak, a csoport tagjai pedig egyezséget kötnek, hogy aki előbb meghal, az igyekszik kapcsolatba lépni a többiekkel a túlvilágról.

AZ ÁLOMPORJEKT

Mike Flanagan saját elmondása szerint a sorozat hatalmas szívügye volt, így a projektben rendezőként, forgatókönyvíróként, showrunnerként és producerként is részt vett. A sorozat főszerepeiben egyébként  Heather Langenkamp, Zach Gilford, Robert Longstreet és William B. Davis láthatók.

MIKORTÓL NÉZHETED?

Az éjféli klubra már nem kell tovább várniuk az előfizetőknek, hiszen a sorozat ma debütált a Netflix műsorkínálatában. Ha tesztett az előzetes, a mafabos adatlapról rögtön el is indíthatod a szériát a Lejátszás a Netflixen mezőre kattintva, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál.

dráma | horror | misztikus

Hét halálos betegséggel küzdő fiatal a Rotterdam Home hospice-ban lakik, amelyet egy rejtélyes orvos vezet. Minden éjfélkor találkoznak, hogy rémtörténeteket meséljenek... több»