Netflix: Ezt az 5 sorozatot is látnod kell, ha bejött Az Usher-ház bukása

Mike Flanagan ismét nagyszerű teljesítményt nyújtott Az Usher-ház bukása című sorozatával, ezzel növelve a Netflix elképesztően rémisztő sorozatainak listáját.

A széria óriási népszerűségnek örvend mind a rajongók, mind pedig a kritikusok körében. Jelen pillanatban például az Egyesült Államokban a Netflix sorozatainak #1 legnézettebbje. "Flanagan olyasmit alkotott, ami egyszerre idézi Poe-t, ezzel együtt hű marad saját rendezői stílusához. Egyszerre klasszikus és kortárs, egy izgalmas új darabja a horror kánonnak," dicséri egy Rotten Tomatoes kritikus az új sorozatot, amely Edgar Allan Poe 1839-ben megjelent azonos című novelláján alapul.

Egy szó, mint száz, az Usher-ház remek péda arra, hogy ha rajongsz a rémisztő Netflix-sorozatokért, vagy legalább egyet keresel a Halloween közeledtével, sosem nyúlhatsz mellé, ha Mike Flanagan sorozatai között válogatsz.

Mi az, amit érdemes megnézned ha a fent említett sorozatot már kipipáltad?

 

#5

dráma | horror | misztikus | thriller

Netflix

A sorozatban a díjnyertes és elismert filmkészítő-rendező, Guillermo del Toro bemutat egy gyűjteményt, ami érdekes történetekből áll, amik a horror alapjain nyugszanak. A... több»

Végül, de nem utolsósorban a Rémségek tárának Netflix ajánlója: „A sorozat alkotója, executive producere és társ-készítője, Guillermo del Toro. A makabrától a varázslatosig, a gótikustól a groteszkig vagy a klasszikus rémtől kezdve ezek a nyolc egyaránt kifinomult és sötét történetig (köztük két eredeti del Toro történet) egy olyan írói és rendezői csapat által elevenedik meg, amelyet személyesen del Toro választott ki.”  
#4

80 A Bly-udvarház szelleme  (2020)

(18) (3)

dráma | horror | misztikus | thriller

Netflix

A Henry James 1898-ban írt regényén alapuló film egy nevelőnő történetét meséli el, aki két árváról gondoskodik a Bly-udvarházban. Minden jel arra utal, hogy a vidéki... több»

A következő Flanagan sorozat története az 1980-as években játszódik Angliában. Egy bébiszitter halála után, egy férfi egy fiatal dajkát alkalmaz az Egyesült Államokból, hogy gondoskodjon unokahúgáról és unokaöccséről, akik árván maradtak. Ők a  Bly-udvarház lakói. Ebben a fenyegető kúriában semmi nem az, mint aminek elsőre látszik.
#3

54 Az éjféli klub  (2022)

(8) (2)

dráma | horror | misztikus

Netflix

Hét halálos betegséggel küzdő fiatal a Rotterdam Home hospice-ban lakik, amelyet egy rejtélyes orvos vezet. Minden éjfélkor találkoznak, hogy rémtörténeteket meséljenek... több»

Egy hospice-ban, ahol súlyosan beteg fiatal felnőtteket ápolnak, nyolc páciens minden éjszaka éjfélkor összegyűlik, hogy meséket mondjanak egymásnak. Ezenkívül megígérnek egymásnak valamit: az, aki közülük legközelebb meghal, valamilyen jelet ad a csoportnak a túlvilágról. A sorozat alapját Christopher Pike 1994-es azonos című regénye szolgált, és (ahogy sejthetted) Flanagan készítette.  
#2

70 Mise éjfélkor  (2021)

(13)

dráma | horror | misztikus

Netflix

Egy félreeső szigeten egy közösség csodaszerű eseményeket és ijesztő ómeneket  tapasztal, miután egy karizmatikus, titokzatos fiatal pap érkezik a településre. több»

Szintén Flanagantől származik a Mise éjfélkor, ami egy kis sziget közösségéről szól, amelynek meglévő szakadásait két szigetre érkező súlyosbítja - egy megszégyenült fiatalember és egy karizmatikus pap. A Netflix leírása szerint: „Amikor Paul atya megjelenése Crockett Island-en egybeesik megmagyarázhatatlan és látszólag földön túli eseményekkel, a közösség újra feléledő vallási fanatizmusba esik. Van-e ára a csodáknak?”  
#1

87 A Hill-ház szelleme  (2018)

(21) (4)

dráma | horror | misztikus | thriller

Netflix

Egy misztikus történet öt testvérről, akik Amerika egyik legfélelmetesebb és leghírhedtebb szellemházában nevelkedtek. több»

A tízrészes sorozat átértelmezi Shirley Jackson 1959-es regényét, amely öt testvérről szól, akik Amerika hírhedt kísértetházában nőttek fel. Ez a széria egyike Flanagan legrémisztőbb rendezéseinek. A történet a főszereplők felnőttkori újraegyesüléséről szól, akik kénytelenek közösen szembenézni múltjuk szellemeivel, miután legfiatalabb testvérük öngyilkosségot követ el.