Emlékszel, amikor az okostelefonodon még volt az a praktikus fejhallgató-csatlakozó? Vagy a home gomb? Vagy ki tudná elfelejteni az eredeti okostelefont, amivel a síron túliakkal is kommunikálhattál? Ó, igen, lehet, hogy ez nem volt hivatalos tervezési jellemző...

A TÖRTÉNET

De a Harrigan úr telefonja című új Stephen King-adaptációban egy iPhone élő rémálommá változik. A film középpontjában Craig (Jaeden Martell / Jaeden Martell), egy tinédzser áll, aki összebarátkozik egy visszahúzódó és nagyon hátborzongató milliárdossal (Donald Sutherland). A trailerben Craig segít Mr. Harrigannak beállítani a saját okostelefonját, Mr. Harrigan pedig a "pirateking" becenevet adja magának. A barátságuknak vége szakad, amikor Mr. Harrigan váratlanul meghal, de Craig valahogy továbbra is kap hívásokat "piratekingtől", és hamarosan a környezetében lévő emberek kezdenek holtan előkerülni. "Néhány kapcsolat sosem hal meg" - olvasható a trailerben.

MIT MOND A RENDEZŐ?

A Harrigan úr telefonját nevezhetnénk korszakos darabnak is. Emlékszel azokra a fényes szövegbuborékokra? Nos, teljes erővel visszatértek. "Volt ez a mesterszoba, amiben csak régi technológia volt - meséli a Tudumnak John Lee Hancock író-rendező - Ez több, mint egyszerű esztétika: A Harrigan úr telefonja lehet, hogy természetfeletti, de bizonyos értelemben ez is egy egyszerű történet az okostelefonok úttörő bevezetéséről. Vannak 22 éves ikreim - mondja Hancock - És amikor látták a filmet, és korábban elolvasták a forgatókönyvet, azt mondták: 'Hű, ilyen volt, amikor az iPhone 1 megjelent. Hűha! Földrengető volt.' Erre én: 'Az volt."

De ennél egyszerűbben is meg lehet fogalmazni a film történetét. Hancock a Harrigan úr telefonját egy kapcsolati történetként írja le - tudod, egyfajta Vissza a jövőbe májustól decemberig barátságként. Persze a filmbeli Mr. Harrigan egy kicsit tovább viszi a fiatal pártfogoltja iránti elkötelezettségét. Miközben Craig a kötekedőkkel küzd, hangüzenetet hagy barátja telefonján, amelyet vele együtt temettek el. A kérdés, hogy Mr. Harrigan hogyan dönt úgy, hogy segít Craignek a síron túlról, a film hátralévő részében is ott lebeg a szemünk előtt. 

"Mit jelent barátnak lenni? És meddig mész el egy barátodért még a halálod után is?" kérdezi Hancock (reméljük, költői értelemben!). "Leszámolsz az ellenségeikkel? Szerintem a barátságról és a technológiáról szól a történet. És bizonyos szempontból az iPhone az eredendő bűn."

HORROR?

Az új filmnek van némi igazi horror pedigréje is. A producere Ryan Murphy (Amerikai Horror Story), Jason Blum (Parajelenségek) és Carla Hacken (The Book of Henry). Szóval akár a barátok, akár az ijesztgetés miatt vagy itt, a Harrigan úr telefonja után elégedetten távozol majd. Tartsd nyitva a füled Harrigan úr csengőhangjára, mert október 5-én felcsendül a  Netflixen! Ha felkeltettük az érdeklődésed, nézd meg a trailert idelent, a filmet pedig a mafabos adatlapról is elindíthatod a 'Lejátszás a Netflixen' mezőre kattintva, ha van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

horror

Mr. Harrigan legjobb barátja egy magányos kamaszfiú. Mikor az idős Mr.Harrigan meghal, fiatal barátja megtartja az okostelefonját, és időnként üzeneket küld Mr. Harrigannek.... több»