A 39. Sundance Filmfesztivál versenyprogramjában a Mindent szabad című film erős benyomást keltett. Chloe Domont rendezőnő játékfilmje, amely a Wall Street világában játszódik, szép liciteket generált.

A film nemzetközi jogai 20 millió dollárért keltek el - számolt be a The Wrap.

A Fair Play főszereplői Alden Ehrenreich (Solo: Egy Star Wars-történet ) és Phoebe Dynevor ( A Bridgerton család) lesznek, mint Luke és Emily, akik kollégák egy pénzügyi cégnél, de egyben eljegyzés előtt álló pár is. Kapcsolatuk akkor esik szét, amikor Emily előléptetést kap, ami megváltoztatja a pár dinamikáját, és megmérgezi magánéletüket. Olyannyira, hogy végül erőszakossá válnak a dolgok.

Az amerikai kritikusok első visszajelzései a filmről egy nagyon szorongató hangulatú alkotást írnak le, amelynek középpontjában egy teljesen diszfunkcionális pár áll. Luke azzal vádolja Emilyt, hogy félrelép, hogy előrébb jusson, Emily pedig állandóan lehúzza őt. A feszültség fokozódik, és várhatóan elviselhetetlen magasságokba emelkedik, ami arra utal, hogy a film igazán sokkoló lesz az előfizetők számára. A szex és az erőszak is napirendre kerül.

Könnyen érthető, hogy a film miért váltott ki licitháborút, amelyben olyan moziforgalmazók vettek részt, mint a Searchlight és a Neon. Ugyan neem érte el a Sundance-en eladott filmek 25 millió dolláros rekordját, amelyet az Apple által 2021-ben megvásárolt Coda állított fel, de felülmúlta a korábbi rekordot, amelyet az Amazon által 2020-ban megvásárolt Palm Springs (Ezt nézzétek meg, Andy Samberg őrületesen jó benne! Ajánlott azoknak, akik szeretik a Brooklyn 99: Nem százas körzet sorozatát, de azoknak is, akik azt sem tudják ki ez a srác. Mert jó. Tényleg.) című film tartott 17,5 millió dollárral.

A Fair Play Chloe Domont első nagyjátékfilmje, aki rövidfilmek és olyan sikersorozatok epizódjainak rendezésével szerzett magának nevet, mint a Milliárdok nyomában, a Briliáns elmék és a Nagypályások.

A filmet az MRC és a T-Street, Rian Johnson és Ram Bergman új produkciós cége készítette, amelyet fiatal filmesek bemutatására indítottak. A két stúdió és a Netflix - amelynek Rian Johnson rendezte a Tőrbe ejtve - Az üveghagyma című filmet - közötti kapcsolatot tekintve sejthető, hogy a platform már jó helyzetben volt a felvásárláshoz.

Találkozunk néhány hónap múlva a Netflixen, hogy együtt fedezzük fel a filmet!