Nyilvánosságra kerültek Anne Heche (Fedőneve: Donnie BrascoHat nap, hét éjszaka) boncolási eredményei, új részleteket derültek ki a színésznő tragikus haláláról.

Újabb részleteket hoztak nyilvánosságra Anne Heche (galériánkban) tragikus halálával kapcsolatban. A Los Angeles megyei orvosszakértő-halottkém közzétette Anne boncolásának eredményeit, több mint négy hónappal azután, hogy haláos autóbalesetet szenvedett.

A színésznőt augusztus 14-én kapcsolták le a létfenntartó gépekről, két nappal azután, hogy 53 éves korában agyhalottnak nyilvánították. A halottkémi hivatal szerint füst belélegzése és az autóbaleset során szerzett hősérülések következtében halt meg.

A boncolás során kiderült, hogy Anne Heche nem volt kábítószer hatása alatt, amikor az autóbalesete történt, de a szervezetében volt kokain és kannabisz korábbi nyomait tárták fel.

"A kórházi felvételkor vett vérmintában benzoylecgonint, a kokain inaktív metabolitjának jelenlétét mutatták ki, ami azt jelenti, hogy a múltban használt, de nem a baleset idején" - mondta a halottkémi hivatal szóvivője a People-nek.

Heche vizeletében kokain, kannabinoidok és benzodiazepinek nyomai voltak, de a vérmintájában. A halottkém szerint ez "összhangban van a korábbi fogyasztással", de a baleset idején nem állt kábítószer hatása alatt.

A színésznő szervezetében fentanilt találtak, de a jelentés szerint ez "a kórházi kezelést követően került a szervezetébe, ezért összhangban van a terápiás célú használattal". Ezt támasztja alá, hogy a kórházba való felvételkor levett vérmintában nem volt fentanil".

A jelentésből az is kiderült, hogy Anne égési sérülései "anoxiás agykárosodáshoz" vezettek, mivel az oxigént nem tudta felvenni a szervezete.