Rettegtél már igazán? Ebben a 10 horrorban a gonosz győzött

Egy tipikus horrorfilmben mindig van egy végső áldozat/ túlélők csoportja, akik győzedelmeskednek a maszkos gyilkos/szörny/zombihorda felett, és a stáblista végére biztonságba kerülnek. Néhány horrorfilmben azonban nem mindig ez a helyzet.

Néha van rá mód, hogy a gonosz túlélje, visszatérjen a folytatásban, vagy egyszerűen csak győzzön és elsétáljon. Ez nem egy gyakori horrorfilmes fordulat, de előfordul. Bizonyíték kell? Nézd meg ezt a tíz horrorfilmet, ahol a gonosz győz vagy túléli.

#10

71 Ház az erdő mélyén  (2012)

(50) (11)

horror | szatíra

Cinego

Öt egyetemista srác úgy dönt, hogy egy vidéki házikóban tombolják ki magukat egy hétvége erejéig. Az éjszaka azonban egy rémálommá válik, amikor félelmetes természetfeletti... több»

Tekintsük a horrorfilm műfajához írt végső szerelmeslevélnek. A film egy egész titkos bázist tartalmaz, tele mindenféle szörnyeteggel és őrülttel, amit Joss Wheadon el tudott képzelni. A hősök és a világ lakosságának szerencsétlenségére a nap nyertese nem a két túlélő, hanem az óriási gonosz istenek, akik a létesítmény alól törnek elő, amikor nem elégítik ki vérszomjukat...
#9

90 A bárányok hallgatnak  (1991)

(143) (36)

dráma | krimi | thriller

HBO Max

Clarice Starling (Jodie Foster) FBI-os karriejébe egy nagy kihívás érkezik, Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) közelébe kell férkőznie, hogy rávegye segítsen megoldani egy... több»

Bár technikailag nem ő a főgonosz ebben az Oscar-díjas horrorfilmben, Hannibal Lecter mégis elmenekül a hatóságok elől, bujkál, és végül úgy tűnik, végleg megszökik. Mindezt úgy, hogy közben egy régi barátjával is készül találkozni egy vacsorára. Úriemberi viselkedése és kifinomultsága ellenére Lecter sok horrorkarakterhez hasonlóan jár, és elég hosszú időre meglóg ahhoz, hogy visszatérjen a folytatásban.
#8

71 A vesszőből font ember  (1973)

(6) (30)

horror | misztikus | thriller

A vesszőből font ember történetének főszereplője egy rendőr, akit egy skót faluba vezérelnek, hogy oldjon meg egy bűnügyet. Feladata, hogy kiderítse, mi történt az eltűnt... több»

A sokak által a népi horror műfajának csúcspontjaként ismert, a 70-es évek filmművészetének e baljós szelete egy eltűnt lányt, egy elszánt nyomozót és egy boszorkányokkal teli szigetet mutat be a páratlan Christopher Lee főszereplésével készült műben. A nézők, akik arra számítanak, hogy a lányt megtalálják, és az igazság győzedelmeskedik, csalódni fognak, amikor a hős lángokba borul, mint a címadó fonott ember áldozata.
#7

84 Ómen  (1976)

(26) (33)

horror

Disney+

Robert Thorn diplomata feleségével örökbe fogad egy gyereket, miután saját gyermekük nem élte túl a szülést. Egy darabig minden rendben halad, azonban ahogy Damien egyre idősebb... több»

A listán egyértelműen az egyik legelbizonytalanítóbb film az Ómen. Ez az egyik legikonikusabb démoni film Az ördögűző óta. De míg Regan MacNeil-t meggyógyították, Damien nem csak néhány folytatásra maradt velünk... Antikrisztusként végzetét beteljesítve a fekete hajú démongyerek az utolsó filmben Sam Neil által játszott politikai hatalmasságként folytatta pályafutását.
#6

87 Fűrész  (2004)

(94) (59)

horror | misztikus | thriller

Netflix

Egy kegyetlen, rejtőzködő és önjelölt erkölcscsősz az élet értékére szeretné megtanítani embertársait úgy, hogy lehetetlen helyzetekbe hozza őket. Előre kiszemelt... több»

Mielőtt a folytatások szentségtelen légióját hozta volna létre, a Fűrész egészen egyedi és csavaros alkotás volt. A horrort nem egy szörny vagy egy maszkos ember okozta, hanem a John Kramer által felállított ördögi csapdák. Maga a Jigsaw Killer gyakorlatilag az egész film alatt jelen van mind a nézővel, mind az áldozatokkal. Az azonban rejtély, hogyan sikerült ilyen sokáig halottat játszania előttük.
#5

64 Horror Park  (2018)

(21) (8)

horror

A főiskolás Natalie (Forsyth) meglátogatja gyerekkori legjobb barátnőjét, Brooke-ot (Edwards) és szobatársát, Taylort (Taylor-Klaus). A lányok az év bármely másik napján... több»

Sok hardcore horrorrajongó számára ez a film egyfajta visszatérés volt a műfajhoz. Egy álarcos gyilkos, aki a szemünk előtt rejtőzködik, és egyenként leszed egy csapat tinédzsert, akik egy rémisztő vidámparkba járnak, határozottan egészséges recept egy modernebb slasher-filmhez. Azonban a befejezés az, ami felkeltette a figyelmünket. A gonosztevőt soha nem kapják el, és a film egy POV-felvétellel zárul. Nem a legkonvencionálisabb befejezés, de mindenképpen hátborzongató.
#4

72 A boszorkány  (2015)

(40) (7)

horror | misztikus

HBO Max | SkyShowtime

New England, 1630: William és Katherine keresztény értékrend szerint neveli öt gyermekét a vadon szélén. Amikor újszülött fiuk rejtélyes körülmények között eltűnik, a... több»

A Boszorkány egy más színezetű horrorfilm, amelyben a félelmet nem a kiugró dolgok okozzák, hanem az, hogy a szörnyűségek akkor történnek, amikor nem számítanánk rájuk. Sok kétértelműség van ebben a filmben, mint például, hogy a gonoszság mennyire származik a címadó boszorkánytól, az erdőtől vagy valami egészen mástól. Hosszú történet röviden: a dolgok nem alakulnak jól a puritán család számára, amikor egy gonosz erővel találkoznak a New England-i vadonban.
#3

horror | thriller

A horror igazi mestereként számon tartott John Carpenter egyik klasszikusának főszereplője egy szellemileg visszamaradott férfi, Mike Myers, aki 1963-ban bestiális kegyetlenséggel... több»

A vita kedvéért vegyük úgy, hogy az összes folytatás nem létezik. Még ha a további filmek nem is követik ezt, Michael végül mégis életben marad, ami a film javára válik. John Carpenter nagyon finoman katalizálta a slasher műfajt, de az utolsó szöget a koporsóba az ütötte, amikor láttuk, hogy Michael holtteste hiányzik, miután lelövik az erkélyről. Az a nehéz lélegzetvétel pedig a filmvégén minden alkalommal megteszi a hatását...
#2

89 Psycho  (1960)

(94) (45)

horror | misztikus | thriller

Marion Crane, a titkárnő ellop 40 ezer dollárt főnökétől, majd új autót vesz, és egy motelben húzza meg magát. Együtt vacsoráznak a szelíd, de furcsa tulajjal, Norman... több»

Bár Norman Bates nem igazán "győz" ebben az Alfred Hitchcock-klasszikusban, de túléli, hogy egy másik napon is harcolhasson. A filmet Norman anyjának belső monológja zárja, miközben ő azzal a hátborzongató mosollyal és tekintetével néz tovább ránk. Nyilvánvalóan még mindig kiegyensúlyozatlan, és Anya még mindig irányít. Le fogja tölteni az idejét, de nem lesz egyedül...
#1

66 Freddy vs. Jason  (2003)

(13) (6)

akció | horror

A Rémálom az Elm utcában, és a Péntek 13 gyilkos szörnyetegei pokoli küzdelemben csapnak össze. A hokimaszkos halálosztót, Jason Voorheest Freddy Krueger küldi Springwoodba, hogy... több»

Bár Freddy halála ebben a filmben nagyon kétértelmű, az tiszta sor, hogy Jason az, aki a győztes ebben a hátborzongató crossoverben. Bár a tinédzser áldozatok teljesen elviselhetetlenek, amikor ez a két rém végül összecsap, az elég szórakoztató. És lássuk be, hogy az a kép, ahogy Jason kiemelkedik a vízből Freddy levágott fejét összeszedve, ikonikus?!