Már azelőtt is pletykáltak arról, hogy Robert Downey Jr. Vasembere és Chris Evans Amerika kapitánya visszatér a jövőbeli Bosszúállók-filmekben...

Hiszen a Multiverzum-saga nevében - ha valaha elkészül - benne lett volna a "multiverzum". Tudtuk, hogy a Bosszúállók: Titkos háború felé tartunk, még mielőtt a Marvel megerősítette volna a Bosszúállók 5 és a Bosszúállók 6 címeket. 

Mindkét színész többször is tagadta, hogy visszatérne az MCU-ba, tekintve, hogy min mentek keresztül szeretett karaktereik a Bosszúállók: Végjátékban. Vasember a film végén meghalt, Steve Rogers pedig visszavonult egy másik valóságba. De mindkét színész megtartotta a "soha ne mondd, hogy soha" hozzáállást.

Eddig azonban csak kétes kiszivárogtatásokról keringenek a hírek, a színészek nem erősítettek meg semmit.

Újra összeáll a banda?

A Multiverzum Saga teljes lényege nem szorul kiszivárogtatásra, tekintve az előttünk álló MCU útitervet. A Bosszúállók a multiverzum Kangjai ellen fognak harcolni, és minden segítségre szükségük lesz. Lényegében ez a Végjáték egy másik változata, ahol a jófiúk minden lehetséges szuperhőst összetoboroznak, aki segíthet Kang ellen.

Mivel ez egy multiverzumos történet, minden Marvel-karakter játékban van. A Marvel végre felhasználhatja a Fox univerzumát is, mivel az a Disney tulajdonában van. Ezért kapjuk meg Rozsomákot (Hugh Jackman) a Deadpool & Rozsomák -ban. És Logan talán ismét csatlakozik Deadpoolhoz (Ryan Reynolds) a Titkos háborúkban. Ugyanez vonatkozik a Fox-filmek más szeretett X-Men karaktereire is.

Aztán ott vannak a Sony Pókember-változatai, akik már a Pókember: Nincs hazaút-ban is felbukkantak.Valószínűleg a Titkos háborúkban is találkozhatunk majd velük.

Húsvéti tojások a Lokiban

Ha láttad a Loki sorozatot a Disney Pluson, és különösen a Loki 2. évadának 5. epizódját, akkor valószínűleg észrevetted a Secret Wars-előzeteseket. Loki (Tom Hiddleston) úgy neveli fel aprócska TVA-hadseregét, hogy felkeresi barátait más valóságokból. Mindezt azért teszi, hogy megmentse a TVA-t, és ezáltal az egész multiverzumot.

A Kang elleni harc hasonló, de sokkal nagyobb seregre lenne szükség. A pletykák szerint a TVA az általunk szeretett szuperhősök legjobb változatait fogja toborozni a feladatra. Innen ered Rozsomák megjelenése a Deadpool 3-ban és a Titkos háborúkban.

A pletykák szerint

A Variety néhány nappal ezelőtti riportjában állítólag betekintést engedett abba, hogy a Disney és a Marvel milyen MCU-problémákat akar orvosolni. A következő bekezdés egy olyan megoldást ír le, amelyet a vezetők megfontolhattak volna: az eredeti Bosszúállók bandát még egy filmre összehozni:

Miután Iger nyilvánosan elismerte, hogy a Marvel új, kisképernyős fázisainak hátránya, hogy "felhígult a fókusz és a figyelem", a képregénybirodalom fenntartói néhány drámai lépést fontolgatnak. Források szerint tárgyalásokat folytattak arról, hogy visszahozzák az eredeti bandát egy Bosszúállók-film erejéig.

Ez magában foglalná Robert Downey Jr. Vasemberének és Scarlett Johansson Fekete Özvegyének újjáélesztését, akiket a Végjátékban megöltek (Ez nem jelenthet akadályt - a képregényekben a szeretett karakterek gyakran halnak meg, hogy aztán feltámadjanak, köszönhetően olyan dolgok erejének, mint a multiverzum.) De a stúdió még nem kötelezte el magát az ötlet mellett - ha vissza is tudná hozni ezeket a színészeket, az nem lenne olcsó. Források szerint Downey Jr. előzetes fizetése a Vasember 3 esetében 25 millió dollár körül volt.

Kevin Feige saját nyilatkozataiból tudjuk, hogy az Amerika Kapitány: Szép új világ egy új csapatot fog adni nekünk. De a Marvel elpazarolt mintegy négy évnyi történetmesélést anélkül, hogy ezt a részletet az MCU 4. és 5. fázisának filmjei és tévésorozatai segítségével elénk tárta volna.

A nagyobb kiszivárogtatások

A Variety cikkére reagálva a jól ismert Marvel bennfentes(?) MyTimeToShineHello azt írta a Twitteren, hogy "RDJ már beleegyezett a visszatérésbe".

Néhány nappal később ugyanez a kiszivárogtató közölte, hogy Chris Evans is beleegyezett a visszatérésbe, további részleteket közölve az üggyel kapcsolatban. Úgy tűnik, a színész beleegyezett, hogy visszatérjen a Titkos háborúkba, és mindez még a színészsztrájk előtt történt.

Az információt persze nem lehet ellenőrizni. De mindent figyelembe véve, van értelme. Emlékezzünk csak Chris Evans nyár eleji nyilatkozatára:

"Igen, talán [visszamegyek a Marvelhez]" - mondta Evans - "Soha nem mondom, hogy soha, csak azért, mert ez egy csodálatos élmény volt. Ez olyasmi, amire nagyon büszke vagyok. És ahogy mondtam, néha el sem hiszem, hogy egyáltalán megtörtént. És nem akarnék részt venni semmiben, amit csak pénzbehajtásnak éreznék, vagy ha nem felelne meg az elvárásoknak, vagy ha úgy érezném, hogy nem kapcsolódik ahhoz az eredeti dologhoz. Szóval, nem mostanában térek vissza" - folytatta a színész.