Robert De Niro vállalja a főszerepet a Netflix hamarosan megjelenő Zero Day című filmjében.

A színészlegenda eddig egyetlen sorozatban sem szerepelt, csak cameo-szerepeket vállalt önmagaként olyan alkotásokban, mint a 30 Rock/A stúdió és a Futottak még.... Így a Zero Day egyben a legelső sorozatfőszerepét is jelenti majdnem 60 éves színészi pályafutása során.

A Variety című szaklap már 2022 november végén beszámolt arról, hogy a Netflix le akarja szerződtetni De Nirót az Eric Newman (Narcos) és Noah Oppenheim (Jackie) által készített projekthez. Most pedig az a bejelentés következett, hogy a streaming szolgáltatás megrendelte a teljes minisorozatot, amely egy évadban fog elkészülni. Emellett Leslie Linka Glatter (Homeland: A belső ellenség, Az elnök emberei) producert és rendezőt is megerősítették mind a hat epizódhoz.

A NETFLIX TOVÁBBRA IS TITOKZATOS

Hogy pontosan miről szól a Zero Day, arra a Netflix egyelőre csak utalásokat tesz. A Newman és Oppenheim által a kétszeres Pulitzer-díjas oknyomozó újságíróval, Michael S. Schmidttel közösen fejlesztett történetet a bejelentés szerint "aktuális és félelmetes", "a valóságból kiszakított" sorozatnak és "éles eszű, szívbemarkoló összeesküvés-thrillernek" nevezik.

A hivatalos szinopszis szerint a Zero Day azokat a kérdéseket teszi fel, amelyek mindenkinek eszébe jutnak: Hogyan találjuk meg az igazságot egy válságban lévő világban, amelyet látszólag olyan erők szakítanak szét, amelyeket nem tudunk irányítani? Egy olyan korszakban, amelyet az összeesküvés-elméletek és csalások uralnak, vajon mennyi ezekből az erőkből a saját tetteink, netán a saját képzeletünk terméke?

ROBERT DE NIRO AZ EXELNÖK DONALD TRUMP NYOMDOKAIBAN?

A Variety korábbi cikkében arról is beszámolt, hogy forrásai szerint Robert De Niro egy volt amerikai elnököt alakít. Érdekes ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy Schmidt újságíró, aki a Netflix sorozatának eredeti ötletével állt elő, szintén számos fontos, Donald Trump volt amerikai elnök visszaéléseiről szóló leleplezéssel vált ismertté.

Trump ráadásul sokat dolgozik összeesküvés-narratívákkal. Bár a Zero Day egy fiktív sorozat lesz, mégis lehetnek párhuzamok a valósággal, amelyből a Netflix közleménye szerint a sorozatot "kitépték"...

Bár a Zero Day megjelenésére még biztosan várnunk kell egy darabig (a Netflix még nem tett bejelentést, de várhatóan 2024 folyamán indul), a másik, a címben említett sztár első szériája hamarosan elérhető lesz!

Arnold Schwarzeneggert a Fubarban 2023. május 25-től láthatjuk a Netflixen:

65 Fubar  (2023)

akció | kaland | thriller

Egy egész világon átívelő kémkaland, amelynek középpontjában apa és lánya áll, aki rájönnek, hogy az egész kapcsolatuk hazugságokra épült. Arnold Schwarzenegger... több»