SpongyaBob kiütötte Will Smith-t, egyre több embert érdekel a LizaA kép forrása: Warner Bros.

SpongyaBob az élere tört, második helyen nyitott a Focus: A látszat csal, A szürke ötven árnyalata visszacsúszott a dobogó harmadik fokára. A Liza, a rókatündér megőrizte előkelő hatodik helyezését.

A premierjét követő harmadik héten az élre ugrott a SpongyaBob: Ki a vízből! Az animációs filmre 32 ezer látogató összesen 42 millió forint értékben váltott jegyek. A hétvége nagy premierfilmje, a Will Smith és Margot Robbie főszereplésével készült Focus: A látszat csal a második helyet szerezte meg, melyre kis híján 27 ezren voltak kíváncsiak.

Úgy tűnik, A szürke ötven árnyalatát lassan már mindenki látta, akit érdekelt a film, de még így is 25 ezer nézőt csábított a mozikba az E.L. James nemzetközi bestsellerén alapuló produkció. A film eddig csak hazánkban 450 milliót forintot kaszált, ez több mint 340 ezer eladott jegyet jelent.

A Focuson kívül egy premierfilm sem került fel hétvége bevételi toplistájára, azonban továbbra is jól szerepel a magyar produkció, a Liza, a rókatündér, mely az előző hétvégéhez képest ráadásul növelni tudta a nézőszámát. A filmet eddig már 31 ezren látták idehaza.

Éppen csak lecsúszott a listáról a Shaun, a bárány - A film, mely hétmilliós bevétellel zárta a hétvégét. A Csodák, a Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja és az 1989 - Határon című filmekhez egyelőre nem állnak rendelkezésre adatok.

A tengerentúlon is megtörtént A szürke ötven trónfosztása. A bevételi toplista első helyét a maga 19 milllió dolláros bevételével a Focus szerezte meg, a második helyen a Kingsman: A titkos szolgálat, a harmadikon a Spongyabob: Ki a vízből! végzett. A premierfilmek közül a hamarosan itthon is debütáló, Olivia Wilde főszereplésével készült A Lazarus-hatás ért el említésre méltó eredményt. A horrorfilm az toplista ötödik helyét szerezte meg.