Stallone vs Schwarzenegger: A Rambo sztárja elmondta, hogy ki a legnagyobb akciósztárA kép forrása: Lionsgate / Frank Masi, SMPSP

A 80-as években Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone voltak a világ legnagyobb akciósztárjai, és éveken át néha pimasz és humoros, de máskor eléggé zord(nak tűnő) versenyt folytattak a "koronáért".

Nemcsak kölcsönös hecceléssel és egyre nagyobb fegyverekkel, robbanásokkal és izomkötegekkel, hanem csúnya trükkökkel is...

Ott van például az az anekdota, hogy Schwarzenegger mindenütt kifejezte érdeklődését az Állj, vagy lő a mamám! című akcióvígjáték főszerepe iránt, hogy Stallone mindent megtegyen, hogy elragadja tőle a szerepet - sikerrel. Így persze nem meglepő, hogy a kettejük közötti rivalizálás az Arnold című új Netflix-sorozatnak is fontos részét képezi.

A háromrészes dokumentumfilm-sorozatban (természetesen) maga Arnold Schwarzenegger mellett Sylvester Stallone is megszólal. És elismeri, hogy osztrák riválisa valószínűleg előnyben volt a legnagyobb akciósztár címért folytatott versenyben. Mégpedig annak ellenére, hogy Stallone tisztességes előnnyel indult:

"Sly a 80-as években megelőzött, így nekem kellett utolérnem őt" - fogalmaz Schwarzenegger az Arnoldban -"Minden alkalommal, amikor olyan filmet készített, mint a Rambo, ki kellett találnom, hogyan előzhetném meg".

És ez sikerült is neki az olyan filmekkel, mint a Vörös Szonja, a Ragadozó vagy persze a Terminátor - A halálosztó, ahogy Stallone utólag bevallja. Sly szerint ebben egyébként nagy szerepet játszott az eltérő imázsuk: Míg Stallone karakterei "állandóan szétrúgták valaki s*ggét", addig Schwarzenegger karakterei minden akadályt le tudtak küzdeni anélkül, hogy egy karcolást is elszenvedtek volna.

"Egyszerűen mindenre tudta a választ. Megvolt hozzá a teste. Megvolt hozzá az ereje. Ez volt a karaktere. Arnold sosem sérült meg túlságosan" - foglalja össze Stallone a dokumentumfilmben - "Ő akart az első számú lenni, és sajnos sikerült is neki."

A két akciósztár közötti rivalizálás azonban nemcsak a kamera előtti munkában nyilvánult meg, hanem arról is állandóan felröppentek a hírek, hogy a való életben ki nem állhatták egymást: "Sly és én háborúban álltunk" - fogalmaz Schwarzenegger a dokumentumfilm-sorozat egy pontján. Stallone pedig egyetért vele:

"Hihetetlenül ellenségesek voltunk. Még azt sem bírtuk elviselni, ha egy szobában voltunk. Az embereknek távol kellett tartaniuk egymástól" - mondja a Rambo sztárja. Mindketten úgy érezték, hogy Hollywood csak egyiküknek elég nagy.

Időközben szerencsére rendezték a rivalizálásukat, amit az Arnoldban elhangzott jóindulatú szavak vagy az olyan filmekben való közös szereplésük is bizonyít, mint a The Expendables - A feláldozhatók vagy a Szupercella.

Schwarzenegger és Stallone a 90-es évek eleje óta már közeli barátok.

A sorozatot már eléred a Netflixen! 

88 Arnold  (2023)

dokumentum | életrajzi

Ismerd meg Arnold Schwarzenegger életét, a súlyemeléssel töltött napjaitól kezdve a hollywoodi sikerein át a kaliforniai kormányzóságáig, valamint nyerj betekintést a... több»

Rendező: Lesley Chilcott
Szereplők: Arnold Schwarzenegger