Streaming szemle: 7 kihagyhatatlan premier, amiket a jövő héten nézhetsz (március 11-17)

Folytatódik a március és vele együtt érkeznek a legújabb streaming premierek a hazánkban elérhető szolgáltatóktól. Többek között Taylor Swift legújabb koncertflimjét is láthatjuk a Disney+ jóvoltából, valamint érkezik A véres százas, az Apple TV+ sorozatához, A levegő uraihoz kapcsolódó dokumentumfilm. Ezen kívül láthatjuk Lindsay Lohan legújabb filmjét a Netflixen és a híres művésznő, Frida Kahlo is felbukkan az Amazon Prime Videón. Listánkban leginkább a kiemelt premierekre összpontosítottunk, az érkező újdonságok teljes listáját itt találjátok. Minden film és sorozat egy kattintással elérhető lesz weboldalunkról is, természetesen megtekintésükhöz előfizetés szükséges az adott szolgáltatónál.

#7

73 Bajnokok  (2023)

(9)

dráma | sportfilm | vígjáték

SkyShowtime | Telekom TVGO

A film középpontjában egy kosárlabdacsapat áll, amely egy tökéletlen, de elkötelezett edző, Marcus vezetésével edz és versenyez a Speciális Olimpián. több»

A sportdráma műfaját erősíti a Skyshowtime-ra érkező film, ami egy 2018-ban készült, azonos című spanyol produkció remake-je. A főbb szerepekben Woody Harrelson, Kaitlin Olson, Ernie Hudson és Cheech Marin láthatóak. A történetben egy kosárlabdacsapatot ismerhetünk meg, amelyet egy szenvedélyes, de problémás edző vezet. Céljuk, hogy részt vegyenek a Speciális Olimpián.
#6

fantasy | romantikus | vígjáték

Netflix

Amikor élete szerelme eljegyzi a legjobb barátnőjét, Maddie félreteszi az érzéseit, hogy koszorúslány legyen az írországi esküvőjükön. Napokkal a pár esküvője előtt Maddie... több»

A film Lindsey Lohan második Netflix-projektje. A történetben megismerhetünk egy szerkesztőt, akinek legnagyobb szerelme éppen házasodni készül egy másik nővel. Az esküvőre Írországban kerül sor, főszereplőnk pedig koroszúslányként érkezik az eseményre. Egy spontán kívánság azonban mindent megváltoztat, amikor Maddie egy másik valóságban találja magát, ahol minden kívánsága teljesülni látszik - viszont útközben minden megkérdőjeleződik, és Maddie-nek el kell gondolkodnia azon is, mi a boldogságának a kulcsa.
#5

63 Lányok a buszon  (2024)

(1)

dráma

HBO Max

Sadie McCarthy újságíró, aki a kampányriporterkedés egy letűnt korszakát romantizálja, és az egész életét félredobja azért, hogy egy elnökjelölt tevékenységéről... több»

A sorozat négy újságírónő történetét tárja fel, akik az elnőkválasztás körüli drámákat követik nyomon, és az úton igaz barátságot, szerelmet és botrányokat találnak.
#4

73 Bíborszín  (2023)

(3)

dráma | musical

Telekom TVGO | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Alice Walker regényének zenés feldolgozása, amely az 1900-as évek elején délen élő afroamerikai nők élethosszig tartó küzdelméről szól. több»

A Bíborszín egy felnőtté válásról szóló zenés korrajzfilm, amelyet Blitz Bazawule rendezett. Marcus Gardley forgatókönyve az azonos című színpadi musical alapján készült, amely viszont Alice Walker 1982-es, azonos című regényén alapul. Ez a regény második filmes adaptációja a Steven Spielberg által rendezett 1985-ös film után. A filmben a századforduló idején élő fekete nők küzdelmeit ismerhetjük meg az Egyesült Államok déli területein.
#3

70 Frida  (2024)

dokumentum

Amazon Prime Video

Egy nyers és varázslatos utazás az ikonikus művész, Frida Kahlo életébe, saját szavaival, naplókból, levelekből, esszékből és interjúkból. A felejthetetlen műalkotások... több»

Rendező: Carla Gutierrez
Szereplők: Frida Kahlo
A film Kahlo saját írásai és interjúi alapján, valamint vadonatúj animációs technológiák segítségével új szemszögből mutatja be a művésznő egész életét és pályafutását. Életének számos sorsfordító és meghatározó pillanata kerül említésre és/vagy részletezésre, mint például a trolibusz utasaként bekövetkezett súlyos balesete, a mexikói festőtársával, Diego Riverával való bonyolult kapcsolata, a New York-i és detroiti városokban töltött idő, valamint az orosz forradalmárral, Leó Trockijjal való viszonya. Kahlo összetett pszichéjének rendhagyó ábrázolásának köszönhetően egy zsigeri és intim pillantást vethetünk a világ huszadik századi helyzetére és Khalo saját művészetére. A művésznő életének és örökségének sokrétű és dinamikus áttekintése archív anyagok gazdag tárházát tartalmazza.
#2

zenés

Disney+

Az idei évben Taylor Swift a zenében elérte azt, amit Barbenheimer a filmben. Megdöbbentő izgalom tört ki világszerte, ahogy rajongók milliói a közösségi médiában fejezik ki... több»

A film Taylor Swift 2023-2024-ben futó turnéjának összegzése. A produkció az éneksnő albumait és karrierjét foglalja össze, 10 ún. "felvonásból" áll, amikben minden időszakából szerepel egy-egy dal. A teljes élményt összesűrítették egy több, mint két és fél órás műsorban - beleértve a közjátékokat - hogy visszaadják a turné hangulatát, aminek keretén belül az egyes fellépések a majdnem négy órát is elérték.
#1

dokumentum

Apple TV+

A „The Bloody Hundredth” című dokumentumfilm a 100. bombázócsoport valódi hősei előtt tiszteleg. A narrátor szerepében Tom Hanks hallható. több»

Rendező: Laurent Bouzereau, Mark Herzog
Szereplők: Tom Hanks
A dokumentumfilm "A levegő urai" című filmben szereplő számos karakter és valódi pilóta igaz történetét mutatja be, köztük John Egan (Callum Turner alakításában), Gale Cleven (Austin Butler alakításában), Harry Crosby (Anthony Boyle alakításában), Robert "Rosie" Rosenthal (Nate Mann játssza), Frank Murphy (Jonas Moore játssza), Alexander Jefferson (Branden Cook játssza), Richard Macon (Josiah Cross játssza), valamint a veterán John "Lucky" Luckadoo, Robert Wolff és sokan mások. A Pearl Harbor sokkjától a Győzelem napjának öröméig a produkció egy fiatal amerikaiakból álló csoport által elszenvedett és elért eredményekről szól, amikor a hazájuknak és a világnak a legnagyobb szüksége volt rájuk.