Kezdjük egy kis találós kérdéssel! Ki tudná megmondani, melyik mozis produkció zsebelte be a legmagasabb bevételt 1992-ben? Aki, az Aladdinra tippelt, a helyesen is válaszolt. A második helyet azonban Mick Jackson filmje, a Több mint testőr foglalhatta el.

27 év távlatából a film sokak számára mit sem kopott régi fényéből, akadhatnak azonban olyanok, akik ma már egy kicsit értetlenkedve állnak a film egykori kitörő sikere láttán. A Több mint testőr 1992-ben egyértelműen nem egy kispályás produkciónak számított. Kevin Costner a korszak egyik legkeresettebb színésze volt, még három évet kellett várni akkoriban a Waterworldre, amely kis híján tönkretette a Costner karrierjét.

Whitney Houston albumai a mai napig milliós példányszámban kelnek el, így az ő szerepeltetése, és az ő szerzeményeinek felhasználása a film dalbetéteihez alighanem garantált sikerreceptnek számít. A legendás énekesnő jelenléte a produkcióban rendkívül fontos volt az alkotók számára. Oly annyira, hogy a szerződése azt is tartalmazta, ha nincs megelégedve a rendező változattal, újra vágószobába küldheti a filmet.

Ha pedig mindez nem lenne elég, elegendő a stáblistára pillantanunk, amelyen forgatókönyvíróként az a Lawrence Kasdan szerepel, akinek korábban olyan produkciókon dolgozott, mint A Birodalom visszavágA Jedi visszatér, illetve Az elveszett frigyláda fosztogatói.