Matthew Vaughn alighanem apait-anyait beleadott annak idején, hogy az X-Men: Az elsőkkel egy új lapot nyithasson a franchise-ban. Korábban ugyanis sem Az ellenállás vége, sem pedig az X-Men kezdetek: Farkas nem hozott igazán nagy áttörést a szériában.

Vaughn mindenképpen egy kis vérfrissítést szeretett volna belevinni a cselekménybe, így Az elsők sikere után egy egész trilógiát szánt a karakternek, amelyben egy sokkal fiatalabb Farkast ismerhettek volna meg a rajongók.

A rendező elárulta, hogy noha Az elsők forgatókönyvére nagyon hamar ráharapott a stúdió, a folytatások alakulásában azonban nem sikerült megegyezniük a tárgyalások során, így Vaughn csakhamar távozott a produkciótól. Annyit azonban hozzátett, hogy amikor befejezte az Az eljövendő múlt napjai forgatókönyvének munkálatait alaposan eltöprengett azon, kit is lehetett volna szerződtetni Rozsomák szerepére.

„Azt hiszem, igazán remek ötlet lett volna felkérni Tom Hardyt, de sajnos az Apokalipszissel kicsit máshogy alakultak a dolgok” – nyilatkozta Vaughn.

Rozsomák története a szériában lezárult, a Logan 2017-ben érkezett a mozikba, amely egyben a karakter utolsó önálló filmjének tekinthető. A ma mozikba került Sötét Főnixben pedig már nem találkozhatnak vele a rajongók.