#8
Neill Blomkamp

Neill Blomkamp

szül. 1979. 09. 17. (44 éves)
Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság
Neil Blomkam 1979. szeptember 17-én született Johannesburgban, Dél-Afrikában, itt járt középiskolába is. A Redhill High Schoolban ismerkedett meg Sharlto Copley-val, akivel a későbbiekben gyakran dolgoztak együtt. Copley felajánlotta Blonkampnak, hogy használhatja produkciós cégének számítógépeit, Blomkamp pedig ezért cserébe... több»
#7
Martin McDonagh

Martin McDonagh

szül. 1970. 03. 26. (54 éves)
Camberwell, London, England, Egyesült Királyság
Martin McDonagh 1970-ben született Londonban, ír-angol drámaíró. 16 évesen abbahagyta az iskolát, és 22 olyan rádiójátékot írt, amit visszautasított a BBC. Első darabját, a Leenane szépét (1996) pár nap alatt írta meg, s mire egy év múlva játszani kezdték, már négy másik darabja is futott Londonban. Ő a Királyi Nemzeti... több»
#6
Jeff Nichols

Jeff Nichols

szül. 1978. 12. 07. (45 éves)
Little Rock, Arkansas, Amerikai Egyesült Államok
Jeff Nichols 1978. december 7-én született az Arkansas államban található Little Rockban, az Amerikai Egyesült Államokban. Felsőfokú tanulmányait az University of North Carolina School of the Arts-on folytatta. Filmrendezőként 2007-ben debütált, első filmje a Fegyverek és emberek címet viseli. A főszereplő Son Hayes-t Michael Shannon... több»
#5
Gareth Evans

Gareth Evans

Hirwaun, Egyesült Királyság
Gareth Huw Evans egy walesi származású filmrendező, forgatókönyvíró, filmszerkesztő és akció-koreográfus. Ismert arról, hogy elhozta a mozikba az egyik indonéz harcművészeti stílust, az úgynevezett Ikatan Pencak Silat. Olyan filmekben jelenítette meg ezt, mint a Merantau (2009), A rajtaütés (2011) és a A rajtaütés 2. (2014). Evans... több»

Filmek: Footsteps
#4
Derek Cianfrance

Derek Cianfrance

szül. 1974. 01. 23. (50 éves)
Lakewood, Colorado, Egyesült Államok
Derek M. Cianfrance amerikai filmrendező, operatőr és forgatókönyvíró. Legismertebb munkái a Ryan Gosling közreműködésével készült Kék Valentin és a Túl a fenyvesen. Cianfrance Coloradóban járt egyetemre, ahol filmgyártást tanult. Itt ismerkedett meg az avantgárd filmművészettel, elsősorban Stan Brakhage és Phil Solomon volt... több»

Filmek: Towheads, Bonnie
#3
Duncan Jones

Duncan Jones

szül. 1971. 05. 30. (52 éves)
Beckenham, London, England, United Kingdom
Duncan Jones 1971. május 30-án született az angliai Bromleyban. Édesapja az egykori popszár, David Bowie, édesanyja pedig az ő első felesége, Mary Angela Barnett, egykori modell. Születésekor apja két dalt is komponált csemetéjének Kooks és O! You Pretty Things címmel, amelyek az 1971-ben megjelent Hunky Dory-ra kerültek fel. Teljes... több»
#2
Richard Ayoade

Richard Ayoade

szül. 1977. 06. 12. (46 éves)
Hammersmith, London, England
Richard Ellef Ayoade 1977. június 12-én született Whipp's Crossban, Londonban. Édesapja nigériai, édesanyja norvégiai származású. Ipswich-ben végezte tanulmányait, majd jogot tanult Cambridge-ben. Itt csatlakozott a Cambridge Footlights színtársulathoz, melynek olyan ismert színészek és alkotók is tagjai voltak, mint David Mitchell vagy... több»
#1
Cary Fukunaga

Cary Fukunaga

szül. 1977. 07. 10. (46 éves)
Oakland, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Cary Joji Fukunaga 1977. július 10-én született Kalifornia Államban, Oakland városában. Édesapja, Anthony Shuzo Fukunaga harmadik generációs japán–amerikai volt, aki a második világháború idején egy internálótáborban született. Édesanyja, Gretchen May svéd származású fogtechnikus volt, de később egyetemi... több»